Gus blev snydt for otte millioner

Den dansk pokerstjerne var uheldig i sidste hånd og måtte nøjes med andenpladsen i sæsonfinalen på World Poker Tour

Selv om den fjerde WPT-sejr glippede, er Gus Hansen stadig den eneste, der har vundet tre. Med tredjepladsen runder han syv millioner dollar i turneringsindtægter. (Foto: World Poker Tour)
Selv om den fjerde WPT-sejr glippede, er Gus Hansen stadig den eneste, der har vundet tre. Med tredjepladsen runder han syv millioner dollar i turneringsindtægter. (Foto: World Poker Tour)

Nogle gange er poker bare et så ubarmhjertigt spil, så selv voksne mænd overvejer at fælde en tåre.

Alle pokerspillere kender følelsen. Du gør alt rigtigt, får pengene ind som klar favorit, og så vælger frk. Fortuna at alligevel spille dig et puds.

Da David Chiu og Gus Hansen vendte kortene i den afgørende hånd i WPT Championship talte sandsynligheden for, at danskeren skulle vinde sin fjerde titel på World Poker Tour og sætter over 16 millioner danske kroner ind på bankkontoen.

På bordet lå klør es, klør ti, spar otte og spar fem. Gus Hansen havde spar ti og hjerter otte på hånden og dermed to par. Chiu bettede ud efter turnkortet, og danskeren gik all-in.

Efter lidt betænkningstid callede med David Chiu med spar es og spar ni på hånden - top par og et flushdraw. Gus Hansen var imidlertid 64 procents favorit til at vinde, men bagsiden ved, at efter sandsynligheden dikterer, at han skal vinde hånden to gange ud af tre, er at man taber en af gangene ...

På riverkortet sejlede et frelsende es ind til David Chiu, som dermed løb med sin første titel på World Poker Tour og førstepræmien på de 16 millioner kroner. Gus Hansen måtte 'nøjes' med godt otte millioner kroner for sine seks dage ved bordet.

Temmelig skuffet

- For at være helt ærlig så er jeg temmelig skuffet lige nu. Jeg ved godt, at jeg lige har vundet over otte millioner kroner, men jeg kan ikke lade være med at føle, at jeg lige har tabt otte millioner, lød den umiddelbare reaktion fra Gus Hansen efter den afgørende hånd.

Finalebordet havde ellers været en lang demonstration af powerpoker fra 'The Great Dane'. Han gik ind til dagen med et stort chiplead og fastholdt det hele vejen til, han var heads up mod David Chiu. Langsomt fik kollegaen fra Full Tilt spist sig ind på danskeren, og de var nogenlunde lige store, da afgørelsen faldt.

Bagefter var Gus Hansen egentlig kun utilfreds med en hånd, han havde spillet og kunne kun beklage sig over uheldig timing.

- David Chiu foldede på alle de rigtige tidspunkter. Jeg re-raisede med JJ, KK og AA, hvor han foldede, men han fandt et call frem med 55, da jeg re-raisede med 22. For det meste var min hånd næstbedst, når Chiu havde en hånd.

- I den sidste hånd har jeg en 64 procents vinderchanche, men det skulle ikke være denne gang. Sådan er poker nogen gange, sagde Gus Hansen.

'Mit spil har nået et højdepunkt'

Alt i alt var han meget tilfreds sit spil i turneringen, der rangeres, som den hold'em-turnering i verden, der har det hårdeste felt.

- Mit spil har nået et højdepunkt lige nu. Jeg føler, at jeg mestrer en lang række flere nuancer nu, end jeg gjorde for bare et par år siden, og man kan se på mine resultater, at det betaler sig.

- Det lader til, at jeg har fundet en rigtig fin balance mellem rå aggression og de intuitive spil, som hjælper til at vide, hvornår jeg skal lægge ekstra pres på min modstander, og hvornår jeg skal bakke væk, sagde danskeren.

Glæder sig til WSOP

Gus Hansen bliver hængende i Las Vegas nogle dage og skal blandt andet lave lidt pr for sin bog 'Every Hand Revealed', som udkommer 4. maj i USA. Derefter står den på ferie i Europa i en måneds tid, før han så igen vender tilbage til USA og World Series of Poker i Las Vegas.

Udover 61. pladsen i sidste års hovedturnering har Gus Hansen sjældent gjort det store væsen af sig under WSOP, men det kan meget vel ændre sig i år.

- Det ser i hvert fald ud til, at jeg er optimalt forberedt til et godt World Series of Poker, konstaterede danskeren.

1 af 4 Sådan ser den afgørende hånd ud. Efter turnkortet better Chiu 1,2 millioner ud i en pot på 3,35 mio. Gus Hansen rykker all-in for 8,7 mio., og Chiu kalder. For at vinde skulle han ramme en spar, et es, en femmer eller en nier på riverkortet - det blev et es. (Foto: World Poker Tour)
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Selv om den fjerde WPT-sejr glippede, er Gus Hansen stadig den eneste, der har vundet tre. Med tredjepladsen runder han syv millioner dollar i turneringsindtægter. (Foto: World Poker Tour)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen