Dansk profil fører poker-VM

Morten Varbæk Mortensen er chipleader efter dag 1A af verdens største pokerturnering

Foto: WPT Europe
Foto: WPT Europe

Chipleader i en pokerturnering er egentlig den position, en spiller allerhelst vil have. Og så alligvel.

For lige i World Series of Pokers Main Event gælder det om at toppe sent i det maratonløb, som verdens største pokerturnering er.

Og de tidlige chipleadere har det med at brænde sammen.

For at gå i Peter Eastgates fodspor skal tendensen brydes, for efter startskuddet gik lørdag, og chipsene røg i poser søndag var den førende spiller dansk.

Hvilket i sig selv er ganske godt gået, når man tænker på, hvor få danskere som efterhånden spiller med til det uofficielle poker-VM.

Morten Varbæk Mortensen fortsætter den gode stime på sin Vegas-ferie, der også har budt på en syvendeplads i en anden WSOP-event samt en sejr i en $1000-turnering på Wynn til knap $90.000.

Af de 795 spillere på den altid 'lille' dag 1A klarede 576 sig videre i $10.000-turneringen.

På toppen troner 'MortenVM' med 276.000 chips efterfulgt af Sam Grafton (231.600), Griffin Abel (226.000) og Jonathan Little (211.300).

- Jeg var så heldig at få mange spilbare hænder og var i stand til at vinde de fleste af dem. Udover den sidste hånd var de fleste puljer små, fortæller danskeren til Pokernews.

I aftenens allersidste hånd flopper Morten Mortensen et farvetræk samt muligheden for en hulstrit med 98 i hjerter på floppet ruder dame, hjerter seks og hjerter fem.

Modstanderen har konger og går all-in død, da en tilsyneladende uskyldig klør syv rammer turn. Den pulje var 100.000 chips værd.   

- Jeg har nu to dage fri, så i morgen fester vi, og så kan jeg slappe af indtil dag to. Jeg har kun fem gange start-stacken, og vi bliver omkring 7000 deltagere, så der er meget lang vej igen, siger den danske gambler.

Flere danskere er godt med; Michael Ravn har 188.800 og Dennis Sørensen sidder med 148.100. Mens det ikke er en katastrofe for Jesper 'Kipster' Hougaard kun at gå videre med 32.700 - strukturen i Main Event er langsom og god ...

Dag 1B og 1C kan følges på WSOP's officielle hjemmeside.

Se også: Dansker tæt på stort poker-resultat i Vegas

Se også: Dansk pokertrio på spil i Macau

Se også: MortenVM scorer karrierens største check

Se også: Fik rekordsejr i forsinket julegave

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen