Pokerens mærkelige økosystem: Spiller for en brøkdel

Flere deltagere i de ekstreme highrollere har helt ned til fem procent af sig selv, vurderer Bryn Kenney

I Monaco for fjerde gang i år vandt Bryn Kenney en turnering med mindst 25.000 dollar i indskud. I januar vandt han blandt andet 50.000 dollar-turneringen til det tidligere PCA. Foto: Tomas Stacha
I Monaco for fjerde gang i år vandt Bryn Kenney en turnering med mindst 25.000 dollar i indskud. I januar vandt han blandt andet 50.000 dollar-turneringen til det tidligere PCA. Foto: Tomas Stacha

Gennem de senere år er de ekstreme highrollere med indskud på 50.000 dollar, 100.000 dollar, sågar 300.000 dollar som i sommerens Super High Roller Bowl på Aria eller en rund million som i The Big One for One Drop blevet kutyme.

Vanvittige summer skifter hænder, mens pokerstjerner bliver født.

En eksklusiv gruppe af pokerspillere spiller hovedparten af dem med sporadiske besøg fra rige forretningsfolk. Men stort set ingen af spillerne finder rent faktisk de penge, de spiller for frem fra gemmerne, fortæller vinderen af sidste måned €100.000-turnering i Monaco Bryn Kenney i en Cardplayer-podcast.

I kulissen findes en gruppe af investorer, som køber andele i de store indskud, ligesom stort set alle pokerspillere i den kaliber bytter eller sælger procenter for at mindske variansen.

- Hvad folk måske ikke ved er, at nogle spillere har en latterlig lille del af sig selv. De sælger det hele, og nogle spiller helt ned til fem procent af dem selv for slet ikke at have en risiko, fortæller Bryn Kenney … uden at nævne navne.

Er man god nok, kan man sælge sine procenter med såkaldt markup for sine færdigheder og en ekstrem highroller kan ende med at blive en gratisturnering, hvor spilleren eksempelvis har fem procent af sin egen action.

Når den $300.000 dyre Super High Roller Bowl på Aria spilles som optakt til World Series of Poker vurderer Bryn Kenney, at ingen af de omkring 50 professionelle spillere har 100 procent af sig selv i turneringen.

- Selv dem som har 100 procent i sig selv, bytter 20-30 procent med andre. Her taler vi en fem-syv stykker. Forretningsmændene har det hele, konstaterer han.

Bryn Kenney fører p.t. Cardplayers rangliste og har været brandvarm i store turneringer siden sidste efterår. Han spiller også den store turnering på Aria, men indgår ikke i aftaler, hvor han sælger så meget af sit indskud.

Eksempelvis kunne han have spillet med i de én million dollar dyre One Drop-turneringer, men takkede nej, fordi økonomien ikke hang sammen.

- Jeg kunne have spillet dem alle for 15 eller 20 procent af mig selv. Jeg ville bare ikke kunne leve med at have vundet 18 millioner og så kun beholde to til mig selv, siger Kenney.

$300.000 Super High Roller Bowl blev sidst år vundet af tyske Rainer Kempe med landsmanden Fedor Holz på andenpladsen. De indgik en deal heads-up, og særligt det tyske highroller-fælleskab er kendt for at bytte procenter på kryds og tværs.

Se også: Investerer syv millioner i stor poker-sommer

Se også: Pokermillioner flyder i Monaco

Se også: Pokerlegende jager pengerekord

Se også: Vanvittig Vegas-turnering er total-udsolgt

Se også: Efter utroligt poker-VM: Gør det ikke igen

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen