Pokerlegende jager pengerekord

Erik Seidel har indstillet sigtet efter Daniel Negreanus førsteplads på all time-pengelisten

Her lykønskes Erik Seidel for sejren i EPT Grand Finals største highroller i 2015. Foto: Neil Stoddart
Her lykønskes Erik Seidel for sejren i EPT Grand Finals største highroller i 2015. Foto: Neil Stoddart

Fans af pokerfilmen ‘Rounders’ vil huske Erik Seidel, som den høje ranglede fyr med solskygge, der bliver lokket i en fælde af Johnny Chan i den afgørende hånd af World Series of Poker 1988; filmens hovedperson Mike McDermott sidder og ser ESPN’s dækning på et gammel VHS-bånd.

Seidel var en af turneringspokerens skarpeste, og det er den introverte amerikaner stadig. Trods den mellemliggende periode med onlinepoker og en revolution af spillet, efter unge kvikke mennesker begyndte at nærstudere hold’ems facetter på computeren.

Newyorkeren gør sig især i de ekstreme highrollere med store indskud, hvor han har en indbringende evne til at komme i penge. I 2011 havde han desuden et fuldstændigt fantastisk år, hvor finalebordene stod i kø.

I sin karriere har Seidel cashet $31.683.741, hvilket rækker til andepladsen på all time-pengelisten halvanden million bag canadiske Daniel Negreanu. Målet er at overgå ham siger den ellers tilbageholdende pokerlegende til pokercentral.com.

- Jeg nyder at jagte ham. Jeg kommer efter ham, og han kommer ikke til at stå stille heller.

Det skal tilføjes, at de knap $32 millioner på ingen måde er profit; herfra skal trækkes indskud også fra de mange turneringer, som han har forladt tomhændet, før man når det tal. Og så er der stadig ikke taget højde for, at de fleste pokerspillere bytter eller sælger procenter.

Men den 57-årige Seidel har formået af skabe sig en karriere i poker, hvor de færreste holder så længe, og highroller-turneringerne er, hvor man nutildags primært finder ham. Turneringer med indskud på $25.000, $50.000 sågar $100.000 eller $250.000 spilles der efterhånden mange af.

- Jeg prøver at spille de turneringer, som er store nok til at interessere mig. Jeg foretrækker at gå efter de største præmie, jeg kan godt lide highrollere.

Siden januar har han cashet knap $700.000 herunder fem turneringer med mindst $25.000 i indskud.

Over fire årtier har han formået at holde sig blandt pokereliten uden helt at kunne forklare hvorfor.

- Jeg ved virkelig ikke, hvad det er, jeg gør anderledes. Jeg føler aldrig helt, at jeg ved, hvad jeg foretager mig, så ikke meget har ændret sig.

- Jeg ved ikke rigtigt, om jeg er foran de andre. Jeg prøver bare at klare mig mod dem.

Men det faktum, at han er en levende legende, som stadig kan klare sig, er ikke steget ham til hovedet.

- Det er ikke rigtig noget problem, for spillet holder mig nede på jorden. Jeg er overrasket over, at der er spillere med kæmpe egoer, som løber rundt og synes, de er fantastiske. For mig er poker et spil, som gør en ydmyg; kortene bringer dig hurtigt ned igen.

Bedste dansker på all time-pengelisten er Peter Eastgate på 40. pladsen ($11.131.450), mens Gus ligger nummer 49 ($10.258.053).

Engang var sejr i World Series of Pokers Main Event nok til at rykke ind i toppen på listen. Efter der  spilles turneringer med både en halv og en hel million dollar i indskud, er det ikke længere nok.

De tidligere Big One for One Drop-vindere Daniel Colman ($28.184.746) og Antonio Esfandiari ($27.353.449) ligger således treer og firer på listen.

Se også: Pokerlegende fik skovlen under vidunderknægt

Se også: Seidel blev kun firer

Se også: Seidel på årets 10. finalebord

Se også: Vanvittig Vegas-turnering er total-udsolgt

Se også: Uvirkelig pokerstime fortsætter: Runder 100 millioner

Se også: Tredje kvinde indlemmet i det fine pokerselskab

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen