Theo: Hellmuth er langt fra eliten

- Jeg regner ham stadig ikke for at være blandt de 1000 bedste NL hold'em turneringsspillere i verden ...

I Cannes til hovedturneringen vandt Phil Hellmuth karrierens 13. World Series of Poker-armbånd. (Foto: WSOPE)
I Cannes til hovedturneringen vandt Phil Hellmuth karrierens 13. World Series of Poker-armbånd. (Foto: WSOPE)

Hej Theo

Du har tidligere været efter Phil Hellmuth. Mener jeg kan citere dig for at mene, at han ikke er/var i top 1000 over turneringsspillere.

Læs også:

Se også: Skal vi vædde?
Se også: Hellmuth skrev pokerhistorie

På bagrund af hans resultater de sidste år, hvad mener du så nu, og hvad er dit syn på hans alternative spillestil?

Mvh

Jonas

Hej Jonas

Nu tvang jeg mig selv til at se meget af Hr. Hellmuths finalebord nede fra WSOP Europe i Cannes. Både fordi jeg selv var nysgerrig, om gutten vitterligt har udviklet sig, men også fordi jeg havde en smule på fornemmelsen, at et spørgsmål af den her type kunne ramme brevkassen ...

Phil Hellmuths (PH) altoverskyggende problem, og grunden til at jeg stadig vurderer, at han ikke er i top 1000 over de bedste NL turneringsspillere i verden, er hans eget ego. Gutten vurderer simpelthen, at han er så god, at han aldrig kan blive bedre, så hvorfor skulle han så være selvkritisk nok til at kigge hans eget spil igennem i sømmene og derigennem udvikle sig?

Ja, han laver nogle overbets engang imellem, men det er ikke noget, jeg ikke har set før fra hans side, og bevares gutten spiller da det shorthandede, imod to gutter vi ikke rigtig kender til, rimeligt godt, men det er jo ikke, fordi du føler, han spiller dem ned under gulvtæppet vel?

For så har vi set to forskellige finaleborde.

Men han vræler godt
Det, jeg bed mest mærke i, er, hvordan russeren først i en hånd kommer billigt med og rammer PH ned, hvorefter den gode Hr. Hellmuth kommer med en lang svada om, hvor ringe det er spillet osv, osv ... for så derefter at lave akkurat den samme variant på selvsamme russer, hvor det så bare er PH selv, der kommer lige så billigt med.

Manden er fuldstændigt blottet for selvkritik, så vidt jeg kan se, og det er lige præcis hovedårsagen til, at han aldrig kommer op i top 500, fordi han ikke udvikler sig nok. Hvorfor skulle han udvikle sig? Han er jo universets bedste ifølge ham selv.

Læs også:

Se også: Hvad sker der for Hellmuth og Tony G?
Se også: Had imellem pokerspillere

Hvordan er det så, at han kan vinde sådan en gigantisk turnering som den her? Jeg tror, det hænger sammen med, at ufatteligt mange mennesker vil elske at se lige præcis dem være skyld i et af hans gigantiske flip. Det er ved at gå op for ham, og derfor kalder han tyndere, end han har gjort samt prøver at lægge fælder for folk ('trappe').

Det er selvfølgelig en smule selvmodsigende, for så har han jo udviklet sig, men min pointe er, at det er det absolut maksimale, han arbejder med sit spil.

Gutten vinder ganske vist en razz-turnering i sommer (med godt 300 deltagere), men razz er lidt ligesom en avanceret form for gris ...

One Drop-turneringen passede perfekt til ham, fordi han spillede med ti amatører og 37, der spiller for at vinde. Så han fik det absolut maksimale ud af det med sin fjerdeplads. Han kunne tillade sig at blive short og så måske strække den til finalebordet. Men vinde den var han aldrig i nærheden af.

Ydmyg bag masken?
Nu kan det hele være et stort skuespil, og det kan vise sig, at der findes en meget hårdtarbejdende ydmyg Phil Hellmuth omme bag masken, der udelukkende sætter det her verdens-skue op for at få os alle sammen til at hoppe i.

Hvis det er faktum, er der her bare tale om verdens bedste pokerspiller, og jeg bøjer mig i støvet, for hele verden er overbevist om, at Phil Hellmuth selv tror, han er verdens bedste.

Bare min mening ...
Når alt det her er sagt, skal vi stadig huske på, at det jo bare er min ene mening ud af ca. 5,5 millioner i det her land. Og kun en meget lille brøkdel af dem ved, hvem Phil Hellmuth er. Grundlæggende er det jo også ligegyldigt, hvad Theo Jørgensen fra Næsbjerg mener om PH. Det gør hverken hans resultater større eller mindre.

Langt de fleste anerkendte pokerspillere har ham garanteret længere oppe på listen end mig. Derudover er han også den eneste pokerspiller, jeg nogensinde kommer til at udtale mig negativt om.

Fatter ikke alle de tosser, der skal ud og udtale sig negativt om andre. Hvad får man ud af det ud over lige at prøve at booste sig eget ego? Med Phil Hellmuth har jeg så gjort den ene undtagelse.

Gutten har engang udtalt: 'Hvis der ikke fandtes held i poker, ville jeg vinde hver eneste turnering'.

Jeg tror, han overlever, hvis jeg giver min ærlige mening i den her brevkasse.

Mvh

Theo

Spørg Theo om poker her

1 af 3 Som altid var det en teatralsk forestilling at følge Phil Hellmuths op- og nedture. (Foto: WSOPE)
2 af 3 I sommer i en razz-turnering vandt Phil Hellmuth sit 12. WSOP-armbånd. Det var første gang, han vandt et bracelet i en ikke-hold'em-turnering. (Foto: WSOP)
3 af 3 I Cannes til hovedturneringen vandt Phil Hellmuth karrierens 13. World Series of Poker-armbånd. (Foto: WSOPE)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen