Lektion et: Poker har ingen facitliste

Hvilken strategi bør man køre som cashgame-spiller for at få mest mulig profit ud af sine sessions, lyder spørgsmålet fra Phil

Du er nødt til at justere stil efter din modstander i stedet for at spille efter en fastlagt strategi. (Foto: Neil Stoddart)
Du er nødt til at justere stil efter din modstander i stedet for at spille efter en fastlagt strategi. (Foto: Neil Stoddart)

Hej Theo,

Jeg spiller meget $0,10/0,25 cash games for tiden og vurderer mig selv til at være over gennemsnittet i erfaring blandt dem, jeg sidder til bords med.

Men selv om jeg kører en god, tight og tålmodig spillestil, sker det, at jeg enten går derfra med $5-10 efter flere timers spil eller, at jeg ligefrem taber $25-50, fordi mit over-par bliver mødt af et set, eller big slick misser floppet voldsomt.

Før i tiden raisede jeg sjældent pre-flop, og derfor kørte en lusket spillestil med AK, KK eller ligefrem AA, hvor jeg nogle gange var så heldig at fange en uopmærksom AQ, AJ.

Da udbyttet alligevel ikke var tilfreds stort, valgte jeg i stedet at køre en aggressiv pre-flop strategi for at få flest mulige penge i potten, hvilket ofte resulterede i, at mine AA blev ført bag lyset af 99.

Hvilken strategi?
Så spørgsmålet lyder: Hvad er bedst?

Burde man smide så få penge i potten før floppet og spille tight efter floppet - f.eks. smide AK hvis man totalt misser. Eller skal man spille meget pre-flop og satse på sine procenter mod den anden spiller? F.eks. hvis man sidder med QQ og føler, at modstanderen er på AK, ville det så være smart at satse på sine procenter og få tvunget modstanderen ind for et stort beløb?

Er meget interesseret i at vide, hvilken strategi man bør køre som cashgame-spiller for at få mest mulig profit ud af sine sessions.

Phil

Hej Phil

Dit problem er, at du tror, der er en facitliste. Faktum er, at du lyder til at ændre din spillestil alt for lidt i forhold til, hvem du spiller imod.

Lad os tage udgangspunkt i dit eksempel med QQ.

Ja, det rigtige er nogle gange kun at kalde og eventuelt smide, hvis den rammer et es eller måske en konge. Men det kræver, at du ved den gut, du spiller imod er meget stram i betrækket.

Andre gange kan det rigtige være at kalde kun for at give ham en chance for at hænge sig selv. Forstået på den måde, at han skal bluffe alle skillingerne over til dig, og jeg vil have dig til at kalde til bunds med QQ, selv om den både rammer A og K, hvis du nu er ude imod en hyper aggressiv gut.

Læs også:

Se også: Hvordan skifter jeg spillestil?

På andre tidspunkter er det rigtigt at skubbe alle skillingerne til midten, fordi du ved, du er oppe imod en gut, der kalder meget løst eller er meget agressiv preflop. Så din strategi skal ændre sig i forhold til, hvor agressiv/passiv den pågældende modstander er.

Theo

Spørg Theo om poker her

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen