Supercomputer knuser pokerhajer

Carnegie Mellon University lykkes endelig med at pokerprogram, der kan slå rigtig dygtige spillere

Gennem årene har der været spillet en del udfordringer mellem pokerproer og forskernes robotter. Her er det Phil Laak, som i 2005 give en robot stryg. Foto: AP
Gennem årene har der været spillet en del udfordringer mellem pokerproer og forskernes robotter. Her er det Phil Laak, som i 2005 give en robot stryg. Foto: AP

I 1996 formåede IBM's skakspillende computer Deep Blue, som den første maskine både og tage parti og over en hel match at slå den regerende skakverdensmester.

Siden ødelagde computerprogrammet Snowie muligheden for at spille backgammon online ved at altid at spille det optimale træk.

Nu er kunstig intelligens også ved at ved at få has på de skrappeste No-limit Hold’em-spillere.

En såkaldt pokerbot udviklet af Carnegie Mellon University i Pittsburgh har af flere omgange forsøgt at slå mennesket.

For to år siden under overskriften 'Hjerne mod kunstig intelligens' forsøgte forskernes program 'Claudio' at slå fire pokerproer i heads-up-matcher.

Bjorn Li, Doug Polk, Dong Kim og Jason Les spillede hver 20.000 hænder mod supercomputeren og endte med tilsammen at være 732.700 chips oppe, hvilket svarer til godt 7300 big blinds.

Forskerne gik tilbage til tegnebrættet, og deres næste generation af pokerbotten hedder ‘Libratus’; den er i færd med at knuse kvartetten af topspillere, som denne gang er Dong Kim, Jimmy Chou, Daniel McAulay og Jason Les.

Over 20 dage i januar frem til den 30. spilles der matcher på Rivers Casino (kan også følges på Twitch). Med tre dage igen fører computeren med $800.000, og således er det kun et spørgsmål om nederlagets størrelse til proerne.

‘Libratus’ er udviklet af professor i computervidenskab Tuomas Sandholm og hans Ph.D.-studerende assistent Noam Brown. Deres robot er foruden sine pokeregenskaber intelligent nok til at lægge militære strategier, forhandle forretningsaftaler og lægge en plan for medicinsk behandling.

- Algoritmerne fungerer strålende. De er blevet bedre til at lægge den rigtige strategi i behørig tid, at udføre den og forbedre den løbende undervejs, siger Sandholm ifølge interestingengineering.com.

Proen Doug ‘WGCRider’ Polk var med til at slå den tidligere version. Han er imponeret over den nye udgave.

- Nederlaget tegner overvældende, sagde han til Cardplayer allerede halvvejs inde i matchen.

Blandt andet har Libratus justeret sine raises og er blevet langt bedre til at bette fornuftige mængder chips både, når der er tale om bluffs og for værdi.

I årevis har de såkaldte pokerbots været i stand til at slå de billigere takster på internettet.

Se også: Pokerrobotter kan snart slå topproer

Se også: Pokergigant til angreb: Bevis du ikke er en robot

Se også: Pokerproer knuste supercomputer

Se også: Var det en bot, jeg spillede mod?

Se også: Hobbyspiller vinder 4,9 millioner

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen