Theo: Røg i finske kløer til seriøs drukpoker

- Skal vi ikke bare konkludere, at finnerne fik fat i mig, fortæller Theo Jørgensen efter en alvorlig omgang dyr drukpoker med seks finner

Selve EPT Prag blev ikke det store sus resultatmæssigt. (Foto: Lina Olufson/PokerStarsblog.nu)
Selve EPT Prag blev ikke det store sus resultatmæssigt. (Foto: Lina Olufson/PokerStarsblog.nu)

Julen er vel overstået, og det bliver et tæt kald om, hvem der løb flest gange rundt på væggene. Min syv-årige søn eller schæferen, der havde hele familien, den skulle lege med og slikke i hovedet.

Min december foregik som sædvanligt med et afstik til EPT Prag-festivalen, som bare bliver større og større for hvert år. Hvis det her fortsætter, skal Pokerstars leje sig ind på Tjekkiets nationalstadion inden for tre år.

Det, jeg formoder, de gør rigtigt, er ikke at forfordele nogle spillere. Ja, det er rigeligt til alle highrollerne med hensyn til turneringer, men der er så sandelig også rigeligt med turneringer fra €200 og opefter, så f.eks. min far ingen problemer har med at komme i gang hele tiden hvis det er det, han har lyst til.

Julefrokost med legenderne
Først havde jeg dog lige en julefrokost med nogle af de gamle legender, hvor vi godt kan regne os frem til, at jeg trak gennemsnitsalderen betydeligt ned. Nu holder de sig godt, men du ved, de er lidt ældre end dig, når der kommer historier om 'Sukker Poul'. 'Sukker Poul' fik øgenavnet, fordi han solgte sukkermærker under Anden Verdenskrig.

Det var en flot, flot julefrokost med blandt andre min store helt Villy Betjent. Momme, Blomsten og GasOdds skal du heller ikke undervurdere.

Betjenten var i sit es og kom blandt andet med den her under silden. 'Momme, du røg jo også mindst 110 cecil om dagen dengang.'

Her er det så, jeg begynder at stille spørgsmålstegn ved, om der måske var brugt en lille solfaktor og smurt lidt på det tal, hvilket altid tilter Villy, så han kommer igen.

'Hold nu kæft, Theo. Du tror heller ikke på en skid. Kan du huske nogle af dine bedsteforældre havde nikotinfingre, så de to fingre de brugte til at holde cigaretten var helt brune af nikotin?'.

Ja, det måtte jeg jo erkende, at jeg godt kunne mindes at have set.

'Ja, der var hele Mommes hånd brun, Theo!! I de første to år, jeg kendte Momme, troede jeg, det var en tatovering, han havde på hele hånden.

Den er jo svær at give tilbage på, så bøjede mig som sædvanligt i støvet for Betjenten.

Se også: Spørg Theo: De lovlige klubber er for kedelige

Main Event nede i Prag gik ikke. Havde et par damer, der faldt af til en KJ. Det sammen med et semifriskt call og et coinflip, der gik den forkerte vej betød, at jeg var ude af den turnering.

Nu havde vi heldigvis fornøjelsen af Ville Wahlbeck, som ikke bare sådan beærer os af hans selskab ved hver eneste EPT, siden han ikke forlængede sin Team Pro-kontrakt med Pokerstars.

Så det skulle udnyttes, siden der er så ufatteligt meget gratis underholdning gemt i den gut. Derfor jeg tog direkte ud og spise med ham og seks andre finner, efter jeg var slået ud.

Alkohol og PLO er en dårlig kombi
Det starter også fantastisk. Allerede under forretten er vi ved at rode os ud i et boksebet. Har en liste med tre personer, der kan lokke mig op i en ring igen, og Ville er en af de tre personer. 

Klassemiddag med meget underholdende finner, som nu alle sammen vil ud og spille €25/50 PLO med et minimums buyin på €2500. Det var selvfølgelig helt drivende, at jeg skulle med ... indtil jeg hører den lille ekstra regel, de spiller med.

Reglen er, at hvis du sidder med en toer på hånden og vinder potten må du pege på to personer der skal drikke et fem cl shot af dit valg.

Hvis du vinder med to toere på hånden drikker seks mand ved bordet. Min lynhurtige vurdering blev, at jeg nok ikke kunne køre bil, når vi skulle derfra, hvis jeg valgte at tage med.

På den anden side så kunne jeg jo stoppe, når jeg begyndte at blive for beruset. Så det virkede som en genial ide på det tidspunkt. Mine erfaringer med at spille poker beruset var en eneste gang, hvor vi spillede 25/50 kroners PLO i ca. 2004, og jeg præsterede at tabe 35.000 kroner, fordi jeg pludselig så rigtig mange muligheder i de kort, jeg havde på hånden.

Så konklusionen var, at det ikke ligefrem gør mit spil bedre med alkohol involveret. På den anden side var det her selskab helt overdrevet underholdende, så jeg valgte at tage med i formodning om, at jeg jo bare kunne stoppe, når det blev slemt. Den sidste formodning. ved vi nu, var helt hen i vejret.

Skal vi ikke bare konkludere, at finnerne fik fat i mig. I den allerførste hånd har jeg 2245 og kommer i klemme imellem to af dem, der reraiser hinanden.

Så vi ender tre vejs all-in preflop. Den en af dem sidder med 2249, og vi to tosser er nu i hullet med €2500 hver.

Aftenen udvikler sig til at blive meget flot og har sidenhen fået fortalt at jeg blev valgt til MVP.

Er meget ude af form med hensyn til alkohol i forhold til de her finner, så vil ikke udelukke, at jeg er den, der bliver mest beruset. Den tese føler jeg blev bekræftet da Ville sender mig et billede dagen efter.

Sådan ser man ud, når man har været i kløerne på et sjak finner. (Privatfoto)
Sådan ser man ud, når man har været i kløerne på et sjak finner. (Privatfoto)
 

Specielt da vi snakker om en pokerhånd, jeg ikke helt kan huske, man trods alt ville mene, jeg under normale omstændigheder ville kunne huske siden jeg vandt €60.000 i den pot.

Problemet for mig var ligesom i 2004, at jeg ser rigtig mange muligheder i de fire kort, når jeg er beruset så det store overskud holdt ikke hele rejsen.

Samtalen med Ville dagen efter.
Samtalen med Ville dagen efter.
 

Er dog meget glad for, at det her er med at spille poker beruset er undtagelsen af to grunde.

Den ene er, at jeg godt kan se, det ikke ender med overskud i det lange løb, når jeg føler, jeg sidder med superfede hænder i hver evig eneste hånd.

Den anden er, at jeg får så vilde tømmermænd, at min EPT Prag-tur var færdig derefter. Gik rundt som en zombie i to dage og valgte så at tage hjem, fordi jeg nærmest bare fik det værre.

Finnerne? Ja, de tog da ud og spillede samme spil dagen efter, imens jeg ringede rundt til familien og fortalte dem, hvem der arvede hvad, nu når jeg var ved at stille træskoene.

Theo

Se også: Theo vinder EPT-titel efter ti års venten

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Poker
Mest læste i Poker
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen