Afsløret på video: Meyers i farligt festival-griseri

Bæ-bakterier: De populære flæskestegs-sandwicher bliver lavet under stærkt uhygiejniske forhold. Se hvordan i videoen herunder

Sådan opstår problemet. Video: Christian Kloster

Kendiskokken Claus Meyers madimperium har igen i år på Roskilde fed succes med at sælge flæskestegs-sandwicher til hundesultne gæster.

22.000 styks forventer han at lange over disken.

Men nogle risikerer at få en galopperende diarré, fordi de er tillavet på en meget uhygiejnisk måde.

Ekstra Bladets Maddetektiv fik fredag adgang til at optage, hvordan hundredvis af sandwicher blev smurt af en medarbejder, som havde snipperne fra sit beskidte festival-armbånd til at dingle, så de berørte de åbne sandwicher.

Se tv-klippet ovenfor.

Flere analyser har vist, at festival-armbånd – som typiske sidder om højre håndled - kan være befængt med aggressive og sygdomsfremkaldende bakterier, som eksempelvis kan stamme fra berøring med wc-kummer i forbindelse med hygiejne under toiletbesøg.

- Ulækkert og amatøragtigt, at Meyers ikke har styr på den slags, siger fødevareekspert Orla Zink.

- For det er en grel og risikabel overtrædelse af helt basale hygiejneregler, for tekstilsnipperne kan selvfølgelig overføre meget ubehagelige bakterier til maden, siger han.

Fødevarekontrollens folk har i år på Roskilde mindet folk i flere boder om, at få klippet snipperne af.

- For hvis det finder sted, at et festivalarmbånd er i berøring med maden, er det helt klart noget, vi påtaler, for det er forbundet med en risiko. Det skal ikke foregå, siger sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Martin Birk Hansen.

Ekstra Bladet spurgte Meyers faglige chef Bo Frederiksen, hvad han syntes om, at gæsterne skulle udsættes for en risiko.

Dertil sagde han:

- Det er tale om en enkeltstående fejl hos en enkelt medarbejder, som ikke havde fået klippet snipperne, som det burde være sket, så det sker med det samme, for hos Meyers går vi op i, at fødevaresikkerheden – også på Roskilde 2018 – skal være 100 procent i orden.

Det er kun få måneder siden, at Ekstra Bladet kunne beskrive, hvordan tusindvis af danskere blev udsat for et grimt fupnummer, da de satte tænderne i Claus Meyers nytårsmenuer.

Thomas Treo skamhører

1.Urge Overkill: 'Oui' (Omnivore-album/Ude 28. januar)
2.Bill Callahan & Bonnie 'Prince' Billy: 'Blind Date Party' (Drag City-album/Ude 10. december)
3.The Drippers: 'Scandinavian Thunder' (The Sign-album/Ude 10. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Minds of 99: 'Under din sne' (No3-single/Ude nu)
2.Aimee Mann: 'Queens of the Summer Hotel' (Superego-album/Ude nu)
3.Radiohead: 'Kid A Mnesia' (XL-album/Ude nu)