Dødtrist: Vild skuffelse på Roskilde

Det garvede superband Dead Cross fik ikke Avalons teltdug til at blafre med uinspireret punksmadder

Mike Patton fra Dead Cross, som spillede sange af The Stooges, Slayer, Faith No More, Bauhaus og Dead Kennedys. Foto: Jonas Olufson
Mike Patton fra Dead Cross, som spillede sange af The Stooges, Slayer, Faith No More, Bauhaus og Dead Kennedys. Foto: Jonas Olufson

Dead Cross, Avalon, Roskilde Festival, fredag 6. juli

Engang var Roskilde primært en rockfestival. Sådan er det bestemt ikke længere.

Punk og metal er også fordrevet fra pladsen i stor stil på grund af ungdommens hang til hiphop og knap så hip pop, og plakatens få tunge navne som Stone Sour og Nine Inch Nails har hidtil optrådt i et halvtomt telt.

Motherfuckers gik forkert

Fredag eftermiddag var det så Dead Cross’ tur til ikke at fylde Avalon, der absolut ikke blev mere tætpakket i løbet af kvartettens blot 52 minutter korte koncert. Det var rigeligt.

Den californiske supergruppe består ellers af kapaciteter som trommetyfonen Dave Lombardo, der har en glorværdig fortid i Slayer, og vokalekvilibristen Mike Patton fra Faith No More, men trods stjernebesætningen blafrede teltdugen aldrig til de harmdirrende toner af Dead Cross’ hæsblæsende hardcore punk.

Overmætte mænd
Det skyldtes især, at bandets stereotype sangskrivning på sidste sommers selvbetitlede debutalbum ikke er værd at skrive hjem om, så det var fortolkninger af The Stooges’ bluesede ’Dirt og Dead Kennedys fartgale ’Nazi Punks Fuck Off’, der stak ud i et uspændende sæt.

Dead Cross gik til opgaven med ret overlegne attituder, og de lignede overmætte veteraner, der havde prøvet det hele før i en grad, så sulten var borte, men de genfandt entusiasmen, da Patton arrangerede en spøjs dansekonkurrence.

Massakre: Hovednavn knuste 23.000

Han inviterede tre tosser fra publikum op på scenen, og det kom der en hel del herlig komik ud af, men vi var altså kommet for at blive lemlæstet og ikke for at le.

Legender: 36 år med had, druk og død

Som ekstranummer spillede Dead Cross et medley bestående af brudstykker fra Slayers ’Raining Blood’ og Faith No Mores ’Epic’, uden det hverken begyndte at regne med blod eller var episk.

Engang var Roskilde primært en rockfestival. Sådan er det bestemt ikke længere.

Thomas Treo skamhører

1.Thee Sacred Souls: 'Thee Sacred Souls' (Daptone-album/Ude 26. august)
2.Sator: 'Return of the Barbie-Q-Killers' (Wild Kingdom-album/Ude 29. juli)
3.Walter Trout: 'Ride' (Provogue-album/Ude 19. august)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Wilco: 'Cruel Country' (dBpm-album/Ude nu)
2.Moi Caprice: 'Nine Lives' (Glorious-album/Ude nu)
3.Stars: 'From Capelton Hill' (Last Gang-album/Ude nu)