Forrykt kaos: Total idioti på Roskilde

Meningsløsheden tog overhånd, da Khalids elendige koncert skabte klaustrofobisk menneskemylder

20-årige Khalid Donnel Robinson var som en deltager i 'X Factor', der havde forvildet sig ind på Roskildes næststørste scene. Foto: Per Lange
20-årige Khalid Donnel Robinson var som en deltager i 'X Factor', der havde forvildet sig ind på Roskildes næststørste scene. Foto: Per Lange

Khalid, Arena, Roskilde Festival, torsdag 5. juli

Roskilde har lavet festival siden 1971. De kan stadig ikke finde ud af det.

Torsdag aften begik arrangørerne endnu en gigantisk brøler, da de placerede den populære popsanger Khalid på teltscenen Arena, mens det ret upopulære rockband Interpol indtog enorme Orange.

Klara Söderberg fra Stockholms amerikaniserede First Aid Kit, der var på Roskildes megascene fra klokken 16:00 til 17:15. Foto: Olivia Loftlund Anmeldelser Roskilde Stakkels søstre: Trist vanvid på Roskilde

Der var ikke overraskende relativt få mennesker foran hovedscenen, mens Khalid til gengæld trak kids ind fra campingpladsen i en grad, så der opstod klaustrofobiske tilstande langt udenfor Arenas teltdug.

Ungdommen kravlede op i træerne og på tage af nærliggende bygninger for at få et glimt af texaneren, hvis debutalbum fra i fjor, ’American Teen’, har ligget hele 59 uger på den danske Top 40.

Går aldrig fallit
Det groteske optrin blev ikke mindre meningsløst af, at Khalid viste sig at være endnu mere ligegyldig live end på plade, så dem, der gik glip af koncerten, gik ikke glip af noget. Andet end en elendig oplevelse.

Den karismaforladte opkomling havde ’X Factor’-standard, og kvaliteten af klynkevokalistens discountshow levede uden problemer op til titlen på skæringen ’Hopeless’.

Foto: Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

’8Teen’, ’Coaster’ og ’Saved’ var spændende som at iagttage en pøl af pis tørre ind. I et sterilt lydbillede spillede Khalids band med en entusiasme, der indikerede de hellere ville være på toilettet end scenen.

Hittet ’Young Dumb & Broke’ passede meget godt til publikum, bortset fra at deres forældre naturligvis sørger for, at de aldrig går fallit.

Damon Albarn og Jamie Hewlett, der er mændene bag Gorillaz, som giver koncert på Roskilde Festival sent lørdag 7. juli. Foto: Dhillon Shukla INTL. Album-anm. Verdensnavn er helt ude i hampen

Netop som man var ved at miste den sidste tro på menneskeheden, begyndte teenagerne så småt at udvandre med en ven i den ene hånd og en sukkerdrik i den anden.

Der er håb endnu. Selv for Roskilde.

1 af 10 Foto: Per Lange
2 af 10 Foto: Per Lange
3 af 10 Foto: Olivia Loftlund
4 af 10 Foto: Andreas Haubjerg
5 af 10 Foto: Per Lange
6 af 10 Foto: Olivia Loftlund
7 af 10 Foto: Per Lange
8 af 10 Foto: Olivia Loftlund
9 af 10 Foto: Per Lange
10 af 10 20-årige Khalid Donnel Robinson var som en deltager i 'X Factor', der havde forvildet sig ind på Roskildes næststørste scene. Foto: Per Lange
66 kommentarer
Vis kommentarer

Thomas Treo skamhører

1.High Command: 'Everlasting Torment' (Southern Lord-ep/Ude 4. december)
2.Calexico: 'Seasonal Shift' (City Slang-album/Ude 4. december)
3.Boris with Merzbow: '2R0I2P0' (Relapse-album/Ude 11. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Grandaddy: 'The Sophtware Slump... On a Wooden Piano' (Dangerbird-album/Ude nu)
2.Pixies: 'Live from Brixton Academy, London' (Pixies Music-album/Ude nu)
3.The War On Drugs: 'Live Drugs' (Super High Quality-album/Ude nu)