Syge Roskilde: Fire dages tynd røvtur

Den 49. udgave af Danmarks største festival var en sløj omgang, konkluderer Ekstra Bladets anmelder

Cardi B's silikonebalder var det store samtaleemne på Roskilde, hvor fællesskabet også føltes kunstigt. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Cardi B's silikonebalder var det store samtaleemne på Roskilde, hvor fællesskabet også føltes kunstigt. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Roskilde Festival 2019

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

ROSKILDE VAR udsolgt igen, men festivalpladsen føltes tom. Igen. Ånden, der forsvandt, gjorde ikke comeback i 2019. Det gjorde de store oplevelser heller ikke.

ARRANGØRERNE har dog endelig fået indstillet højttalerne, så man kan både høre og mærke musikken på Orange. Næste skridt må være at booke noget ordentlig musik. Det kneb gevaldigt i år.

Se også: Ikoner på Roskilde: Burde have aflyst

ROSKILDE LEFLER mere og mere for festivalens purunge publikum. Det skaber problemer, fordi de unge har dårlig musiksmag. Og den hiphop, de hører, er endnu værre live end på Spotify.

ÅRETS MANGE lallede rapkoncerter mindede mere om en tur i cirkus. Eller på stripklub. Cardi B viste Orange sin silikonerøv for sidste gang efter 43 sølle minutter. Hendes ultrakorte show var 43 minutter for langt.

Se også: Narrefisse: Vild røvtur på Roskilde

TOSSEN BURDE skifte navn til B-Cardi, men hendes idiotiske sidekick var endnu mere blæst. Han blev ved med at råbe, han var på Rockside Festival. Man stod og ønskede, han var. Hvor den så end ligger.

Se også: Forrykt: Dylan misbrugt på Roskilde

DE VOKSNE leverede flotte koncerter. Men Bob Dylans fandt sted på den forkerte scene. Robert Plant stod på den rigtige. Robyn lagde Orange ned med en strålende opvisning i popkunst.

SVENSKEREN tændte håb på en håbløs festival, hvor den politiske korrekthed er kvælende. Uden feministiske paroler var blondinen en ypperlig eksponent for det stærke køn. Ved bare at være sig selv. En sårbar, sexet og stærk kvinde.

Se også: Sex på Orange: Blondinen gjorde det

UDOVER ROBYN fremtvang pantsamlerne størst respekt. Krumryggede romaer, afrikanere og asiatere greb panten fra curlingungernes poter, inden den ramte smatten. Det er en syg kontrast på en festival, der skal forestille at ville redde verden. 

ROSKILDE SKAL redde sig selv. Festivalen fylder 50 næste sommer, og man glæder sig jo allerede ikke til endnu en zombiemarch, hvor masserne traver omkring i regn eller urinstøv på jagt efter noget, de kan huske søndag formiddag, når tomheden runger i kraniet.

115 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Thomas Treo skamhører

1.Delbert McClinton and Self-Made Men + Dana: 'Tall, Dark, & Handsome' (Hot Shot-album/Ude 26. juli)
2.Ty Segall: 'First Taste' (Drag City-album/Ude 2. august)
3.Russian Circles: 'Blood Year' (Sargent House-album/Ude 2. august)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Bombay Bicycle Club: 'Demos 2004-2008' (Mmm...-album/Ude nu)
2.Sofia Bolt: 'Waves' (Loantaka-album/Ude nu)
3.Sigur Rós: 'Ágætis byrjun - 20th Anniversary Deluxe Edition' (Krunk-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere