Blodig alvor: Ung mand spiddet bagi af campingstol

En 22-årig er i en ulykke på Roskilde Festival blevet spiddet bagi af en metalstang fra en campingstol

Selv om Rasmus Askov og de øvrige venner udmærket ved, at det er alvor, kan de sagtens grine af, at en af ’drengene’ forleden kom slemt til skade, da han blev spiddet bagi i en faldulykke fra en billig campingstol. Foto: Per Lange.
Selv om Rasmus Askov og de øvrige venner udmærket ved, at det er alvor, kan de sagtens grine af, at en af ’drengene’ forleden kom slemt til skade, da han blev spiddet bagi i en faldulykke fra en billig campingstol. Foto: Per Lange.

Selv om det nær var endt med både stomipose, en sejlivet infektion og en langvarig indlæggelse, skriger de unge mænd i lejren ’#Petanquelife’ af grin.

De griner af en ulykke, som fandt sted søndag aften, da Mathias Zanka scorede VM-kampens første mål mod Kroatien.

Gik helt galt
- I vild jubel sprang vores kammerat i sin brandert op på en skrøbelig campingstol, men det gik helt, helt galt, fortæller lejrens ordfører, den 23-årige Rasmus Askov.

For straks styrtede han fra den vakkelvorne campingstol og landede uheldigvis med bagdelen på en af de to metalstænger mellem møblets tekstilrygstøtte.

- Faldet var så kraftigt, at stoleryggen flækkede. Vores kammerats jeans blev siddende på metalstangen, da fik han rejst sig op og opdagede, at han blødte kraftigt, fortæller Rasmus Askov.

Endetarm nær ramt
Metalstangen gik ind få centimeter fra endetarmsåbningen og borede sig fem centimeter op i den den 22-årige mand, men den gennemborede til alt held ikke endetarmen.

Med støtte fra en ven humpede han op til infirmeriet, hvor han blev tilset af en læge.

- Lægen var faktisk ved at flække af grin, og det samme var de to andre fyre, som blev kørt i samme ambulance til Roskilde Sygehus med andre skader, siger Rasmus Askov.

Hjalp med sårpleje
På sygehuset blev han syet med syv sting, og allerede mandag var patienten tilbage i '#Petanquelife'-lejren, hvor kammeraterne indtil i dag torsdag har hjulpet ham med af skifte den forbinding, han har haft på området omkring endetarmsåbningen.

- Det er sket ved, at han har stået derovre ved hegnet med spredte baller, griner en anden beboer i lejren.

Patienten - som også synes det var komisk - er nu taget hjem, fordi han havde ondt i hele kroppen, fordi han ikke har kunnet skide i fire dage, siger Rasmus Askov.

- Hans mor syntes det var en god idé at afbryde festivalen. Hun sendte nemlig løbende sms’er, hvor hun spurgte, om han ikke skulle finde sig en sød kæreste i stedet for at gå amok og kvæste sig selv på festival, siger talsmanden.

- Hans mor spurgte ham også, om han havde husket at ønske sin søster tillykke med fødselsdagen, griner de i lejren.

Thomas Treo skamhører

1.Loney Hutchins: 'Appalachia' (Appalachia-album/Ude igen 4. marts)
2.Spiritualized: 'Everything Was Beautiful' (Bella Union-album/Ude 25. februar)
3.Lucinda Williams: 'You Are Cordially Invited... A Tribute to The Rolling Stones' (Highway 20-album/Ude 28. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Ryan Pollie: 'Stars' (Forged Artifacts-album/Ude nu)
2.Fleet Foxes: 'A Very Lonely Solstice' (Anti-album/Ude nu)
3.The Minds of 99: 'Infinity Action' (No3-Album/Ude nu)