Dansk guitarist om scenestyrt fra Orange: - Det var sort uheld

- Det er min oplevelse af det, at sikkerheden omkring Orange er tre gange så stort om på andre scener, siger Anders Folke, der er guitarist i Minds Of 99, der spillede på Roskilde i fredags

Her falder Del the Funky Homosapien ned fra den legendariske scene. Video: Freja Juels og Nikolaj Trane Karstenberg, redigering: Kristian Hansen og Peter Boier

Siden Del the Funky Homosapien natten til søndag faldt af Orange Scene på Roskilde Festival og kom så slemt til skade under Gorillaz' koncert, at han måtte køres i ambulance til sygehuset, har der været spekuleret i, om sikkerheden omkring festivalens farvestrålende varetegn er stor nok.

Fredag var det danske Minds Of 99, der spillede på Orange Scene, og bandets guitarist, Anders Folke, fortæller, at scenen godt kan være lidt tricky, fordi den er så stor.

- Derfor er det også min oplevelse af det, at sikkerheden omkring Orange er tre gange så stort som på andre scener, siger han og kalder Del the Funky Homosapiens fald for vildt uheldigt.

- Det var sort uheld. Det er enhver artists mareridt at falde af scenen, som han gjorde, men det er en erhvervsrisiko, og heldigvis sker det meget meget sjældent, siger guitaristen til Ekstra Bladet.

Roskilde lammet af ulykke på Orange Scene: Det ved vi lige nu

Inden Minds Of 99s koncert på Roskilde Festival fik Anders Folke nøje gennemgået scenen og dens opbygning, så han vidste, hvordan han kunne bevæge sig rundt.

Det er kutyme for alle bands, så hvorfor det alligevel kunne gå galt under Gorillaz-koncerten, har han følgende bud på.

- Når man står på scenen, er man fuld af adrenalin. Nogle gange er man meget fokuseret, men andre gange er man i sådan en rus, og så kan koncentrationen godt ryge lidt. Hvis man ikke er vågen og opmærksom, kan det hurtigt gå galt, siger han.

Anders Folke fortæller, at der rundt i kanten på Orange Scene sidder tape, der meget tydeligt markerer, hvor scenen slutter.

- Det var mørkt, da Gorillaz spillede og Del the Funky Homosapien faldt af scenen. Kan det have nogen betydning for uheldet?

- Faktisk kan man se tapen endnu bedre i mørke. Man bruger sådan noget glow tape, der lyser i mørket, siger Anders Folke, der ikke helt er landet oven på den fantastiske oplevelse han havde med resten af Minds Of 99 på Orange Scene i fredags.

Tæt på koncert-ulykke: Derfor gik det galt

Her oplevede bandets forsanger, Niels Brandt, hvordan den gigantisk scene godt kan drille lidt. Efter Anders Folke havde været ude blandt publikum og crowdsurfe,, ville Brandt det samme. Men han kunne ikke finde trappen ned og måtte blive på scenen.

- Det ER en stor scene. I modsætning til Niels havde jeg forberedt mig, og jeg havde aftalt med vores production manager, at han skulle stå ved trappen, så jeg kunne finde den og finde ned. Alle scener er forskellige og derfor gælder det om at være opmærksom og forberedt, siger Anders Folke og sender en tanke til Del the Funky Homosapien, der stadig er indlagt efter faldet.

Efter ulykke på Roskilde: Nu er der nyt fra rapper

- Jeg føler virkelig med ham, siger han og fortsætter.

- Men det er en del af det at optræde.

Thomas Treo skamhører

1.Bill Callahan & Bonnie 'Prince' Billy: 'Blind Date Party' (Drag City-album/Ude 10. december)
2.Loney Hutchins: 'Buried Loot: Demos from the House of Cash and 'Outlaw' Era, '73-'78' (Appalachia-album/Ude 10. december)
3.The Drippers: 'Scandinavian Thunder' (The Sign-album/Ude 10. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Minds of 99: 'Under din sne' (No3-single/Ude nu)
2.Aimee Mann: 'Queens of the Summer Hotel' (Superego-album/Ude nu)
3.Radiohead: 'Kid A Mnesia' (XL-album/Ude nu)