Falsk narkovagt klipper armbånd: - Det har ødelagt min første festival

Den 17-årige dreng fik klippet sit armbånd af en falsk vagt. Han er langt fra den eneste, som har oplevet det på festivalen, oplyser politiet

Malthe havde set frem til sin første festival. Nu må han i stedet blive hjemme. Foto: Privat
Malthe havde set frem til sin første festival. Nu må han i stedet blive hjemme. Foto: Privat

Ved du noget? Send et tip i en sms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Malthe Boe skulle have været på festival i denne uge, men i stedet sidder han hjemme hos sine forældre.

Han fik nemlig natten til onsdag klippet sit festivalarmbånd, da han blev antastet af, hvad der senere skulle vise sig at være en falsk vagt på Roskilde Festival.

- Det var min første festival, og jeg havde glædet mig helt vildt. Jeg fik ikke engang hørt musikken, så jeg er virkelig ked af det over det, siger den 17-årige dreng til Ekstra Bladet.

Kamera-panik på Roskilde-toiletter: Ødelagde for en halv million

Natten til onsdag festede Malthe sammen med nogle venner i en andens vens lejr ude på campingområdet L. Han gik sammen med en veninde ud for at finde en lighter.

- Vi kommer hen til en mand, og vi spørger, om vi må låne noget ild. Han siger, at det må vi gerne, men at han er ansat af Roskilde Festival til at kontrollere, om folk har stoffer. Han visiterer først min veninde, og så går turen til mig, siger fortæller Malthe Boe.

- Han tager hænderne ned i baglommen og hiver en lille pose med noget hvidt pulver op. Jeg går fuldstændig i panik, for jeg har ikke taget eller medbragt stoffer.

Blodig alvor: Ung mand spiddet bagi af campingstol

Malthe havde armbånd på frem til onsdag nat, så blev det klippet af en falsk vagt. Foto: Privat
Malthe havde armbånd på frem til onsdag nat, så blev det klippet af en falsk vagt. Foto: Privat
 

Du får et valg
Den 17-årige dreng kunne ikke forstå, hvordan den lille pose er havnet i hans bukselommer.

- Han fortæller mig, at jeg nu har et valg. Enten kan jeg komme med på politistationen, ellers kan jeg få klippet mit armbånd. Jeg kan derefter gå op og tale med personalet og få et andet, siger Malthe i dag.

Malthe vælger at få klippet sit armbånd af. Inden tager han dog et billede af det ID-kort, som vagten har medbragt.

Men da han kommer op til indgangen, får han at vide, at han ikke kan få et nyt armbånd.

Roskilde flyder i farlige stoffer: Så slemt er det

- Jeg kan jo ikke forstå det. Jeg går over og anmelder det. Roskilde Festival tilbyder mig, at jeg kan købe en helt ny billet, men det har jeg jo ikke råd til. Jeg kan ikke betale 2000 kroner igen, så jeg bliver nødt til at tage hjem fra festivalen, siger han.

Flere anmeldelser
Malthe er langt fra den eneste af de mange festivalgæster, som har oplevet, at der går en falsk betjent eller sikkerhedsvagt rundt på pladsen og 'planter stoffer' på folk.

Det fortæller kommunikationskonsulent i Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Ekstra Bladet.

Han bekræfter desuden, at man har modtaget anmeldelsen fra Malthe Boe.

- Vi har haft en håndfuld anmeldelser, der ligner det forløb, som overstående har beskrevet, siger han.

Han fortæller, at man ikke har anholdt nogle af de falske vagter, men at de har anmeldelser, der går på, at de enten udgiver sig for at være civilbetjente eller sikkerhedsvagter.

- Det er meget svært for os at sige, om det er en gruppe, der spreder sig ud, eller om der er tale om personer, der handler alene, siger han.

Hegn væltede på Roskilde: Fire personer mast

Roskilde Festival: Vi tager ansvar
Hos Roskilde Festival forstår de ikke Malthe Boes kritik.

- Vi har en procedure for mistede armbånd. Når en person har mistet et armbånd, vurderer vi, om det er oprigtigt. Det har vi også vurderet i den her sag, hvor vi har konkluderet, at den er god nok. Så vi har tilbudt Malthe, at han kan købe en ny billet, siger Peter Bangstrup, der er teamleder for check-in og billetter på Roskilde Festival.

Ifølge teamlederen er det derfor nu op til forsikringen at hjælpe den unge mand videre.

- Malthe har jo været udsat for et tricktyveri. Det er selvfølgelig skide ærgerligt, men nu er det en sag mellem Malthe og hans forsikringsselskab. Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe ham, og vi synes, at det er synd for ham, og derfor tilbyder vi ham, at han kan købe en ny billet til Roskilde Festival, som ellers er udsolgt.

- Men hvorfor får han ikke bare en ny billet? I har vel et ansvar?

- Roskilde Festival er en meget eftertragtet festival, og den er udsolgt, så derfor tager vi jo netop ansvar ved at tilbyde, at han kan købe en ny billet. Hvis ens cykel er blevet stjålet, går man jo heller ikke ned til cykelhandleren og får en ny. Det er et anliggende mellem vedkommende og forsikringsselskabet.

- Men hvad så med alle de andre, der også er blevet snydt?

- Der vil det være samme procedure. Vi vil gerne have, at alle får en god oplevelse, og vi er opmærksomme på, at der bliver snydt. Vi arbejder benhårdt på at komme det til livs, for vi tager et ansvar for det, og derfor reagerer vi også over for det.

Gik i panik
Malthe Boe havde ligesom mange andre glædet sig til at opleve Eminems koncert i onsdags. Men han fik aldrig lov til at høre noget på sin første Roskilde Festival.

Han er i dag ked af, at Roskilde Festival ikke ville erstatte hans billet, når der var tale om en falsk sikkerhedsvagt, som udgav sig at være fra dem.

- Men Malthe, hvorfor skulle vagten klippe dit armbånd, og bagefter tilbyde dig, at du kan få et nyt? Kan du ikke godt se det lyder underligt, burde du ikke have været mere årvågen?

- Jo, men det er jo min første festival, og jeg gik virkeligt i panik, da jeg så han hev den lille pose op af mine lommer. Da jeg gik op mod billetkontoret, kunne jeg jo godt se, at der var noget, der ikke passede sammen siger han.

- Roskilde Festival har jo selv bekræftet, at det fremviste kort er udstedt af dem. Jeg kan ikke forstå hvad jeg skulle have gjort anderledes. Jeg skal jo følge de anvisninger, festivalen giver mig.

Malthe tog et billede af den falske vagts id-kort. Foto: Privat
Malthe tog et billede af den falske vagts id-kort. Foto: Privat
 

Festival-gæster raser over dårlig lyd under Eminem: 'Talentløst Roskilde'

Thomas Treo skamhører

1.Bill Callahan & Bonnie 'Prince' Billy: 'Blind Date Party' (Drag City-album/Ude 10. december)
2.Loney Hutchins: 'Buried Loot: Demos from the House of Cash and 'Outlaw' Era, '73-'78' (Appalachia-album/Ude 10. december)
3.The Drippers: 'Scandinavian Thunder' (The Sign-album/Ude 10. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Minds of 99: 'Under din sne' (No3-single/Ude nu)
2.Aimee Mann: 'Queens of the Summer Hotel' (Superego-album/Ude nu)
3.Radiohead: 'Kid A Mnesia' (XL-album/Ude nu)