Fascinerende billeder: TOTALT forvandlet

Dyrskuepladsen ligner ikke sig selv, efter tusindvis af glade festivalgængere har gjort den til deres

Her kan du se, hvordan stormløbet lørdag eftermiddag forløb. Flere væltede over hinanden, men alligevel var stemningen høj.

Det sker hvert år i juni eller juli måned. Alligevel er det bare helt ekstraordinært og fascinerende at se, hvordan Dyrskuepladsen i Roskilde går fra mark til festival i løbet af få timer - hvis ikke minutter.

Billederne her i artiklen er taget henholdvis lørdag formiddag og lørdag aften. De er med til at fortælle historien om, hvordan de mange tusinde indtager Roskilde med lynets hast. Og hvordan man på rekordtid får stablet en lejr på benene.

Herunder kan du selv gå på opdagelse i detaljerne og se den store forandring.

Billederne er taget i Øst, hvor City Centre East ligger. Der er en lille forhøjning tæt på centret, som gjorde det muligt at få nogle glimrende overbliksbilleder.

På næste billeder kan man skimte de ventende, før de blev lukket ind, nede til højre. Venteområdet blev åbnet fredag eftermiddag klokken 16. Og lørdag klokken 16.00 fordelte gæsterne sig altså så til hele området, som man kan se, hvis man trækker skyderen helt til venstre.

Også området i Øst, som ligger tæt på selve Festivalpladsen med musikscenerne gennemgik stor forvandling. Her ses det også, hvad hundredtusindvis af skridt betyder for græstæppet.

Thomas Treo skamhører

1.Bill Callahan & Bonnie 'Prince' Billy: 'Blind Date Party' (Drag City-album/Ude 10. december)
2.Loney Hutchins: 'Buried Loot: Demos from the House of Cash and 'Outlaw' Era, '73-'78' (Appalachia-album/Ude 10. december)
3.The Drippers: 'Scandinavian Thunder' (The Sign-album/Ude 10. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Minds of 99: 'Under din sne' (No3-single/Ude nu)
2.Aimee Mann: 'Queens of the Summer Hotel' (Superego-album/Ude nu)
3.Radiohead: 'Kid A Mnesia' (XL-album/Ude nu)