Festivalgæster skider og pisser på internatdyr: Nu reagerer ledelsen

Roskilde Festival er kede af, at Roskilde Internat føler sig chikaneret af festivalgæster

Tirsdag morgen kunne Ekstra Bladet fortælle, at Roskilde Internat, der er nabo til Roskilde Festival, oplever chikane fra festivalgæsterne, som flere gange har tisset, skidt og smidt skrald på dyrenes område.

Det har blandt andet ført til, at dyrene er blevet syge og må blive holdt inde.

- Vi har været nødt til at lukke flere folde til hundene, fordi der bliver kastet skrald ind til dem. Søndag stod der nogle drenge, der holdt tissekonkurrence og forsøgte at ramme vores flag på et område, hvor hundene normalt løber, og de skider også på vores område. Vores dyr er mega stressede, og de har alle sprøjte diarré, fordi de spiser alt muligt mærkeligt, som bliver kastet ind til dem, lyder det fra dyrepasser Mie Munch.

Nu reagerer Roskilde Festival på internatets kritik.

- Vi har et fint samarbejde med Henrik Hertz, der er internatsleder, og Roskilde Internat, og vi mødes med ham flere gange forud for festivalen. Vi taler løbende sammen, om hvad vi kan gøre for at mildne konsekvenserne af den øgede trafik i området i forbindelse med festivalen, siger direktionschef Henrik Bondo Nielsen til Ekstra Bladet.

Internat chikaneres af festivalgæster: Tisser og skider på dyrene

Har lavet hegn
Ifølge Henrik Bondo Nielsen har de fra ledelsens side blandt andet lavet et hegn, som skal afhjælpe, at festivalgæsterne kaster ting ind på internatets område.

- For et par år siden havde nogle mennesker lokket hunde ud og stået og tisset på dem. Siden da har vi lavet en permanent løsning på internatet, hvor der er kommet et permanent hegn, så der skærmes af fra vejen, hvor gæsterne går, siger direktionschefen og fortsætter.

- Der er også blevet sat skilte op. Vi vil forsøge at sikre os, at gæsterne er klar over, at de går forbi et dyreinternat. Vi vil vise, at man skal være opmærksom på, at der er følsomme dyr.

Internatleder Henrik Hertz retter jo kritik af, at der i år har været et venteområde ved internatet? Hvad siger du til det?

- Vi har ikke etableret et venteområde ved internatet. Gæsterne har valgt at vente på et offentligt område forud for festivalen, og det er jo et svært spørgsmål, for vi kan jo ikke sige til dem, at de ikke må være der, men vi kan forsøge at afhjælpe, at der er problemer, siger Henrik Bondo Nielsen.

Unge skider i naboernes haver: - Moralsk forkasteligt!

Vil tage samtale
Henrik Bondo Nielsen fortæller, at han nu vil tage en samtale med ledelsen på Roskilde Internat for at finde ud af, hvordan de løser problemet.

- Vi vil selvfølgelig tale med Roskilde Internat om, hvad vi kan gøre bedre i fremtiden, og hvilke problemer der har været i forbindelse med festivalen, siger han.

Han er dog overbevist om, at det er et fåtal af gæsterne på Roskilde Festival, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

- Min opfattelse er, at flertallet godt kan finde ud af det, og at vi er gode til at passe på hinanden i det store billede. Vi har jo nogle fantastiske gæster, og så er der måske nogle af de unge mennesker, som der skal ruskes op i. Men jeg vil godt anerkendte, at der er problemer, og det skal vi selvfølgelig se, om vi kan gøre noget ved.

 

Thomas Treo skamhører

1.Bill Callahan & Bonnie 'Prince' Billy: 'Blind Date Party' (Drag City-album/Ude 10. december)
2.Loney Hutchins: 'Buried Loot: Demos from the House of Cash and 'Outlaw' Era, '73-'78' (Appalachia-album/Ude 10. december)
3.The Drippers: 'Scandinavian Thunder' (The Sign-album/Ude 10. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Minds of 99: 'Under din sne' (No3-single/Ude nu)
2.Aimee Mann: 'Queens of the Summer Hotel' (Superego-album/Ude nu)
3.Radiohead: 'Kid A Mnesia' (XL-album/Ude nu)