Folk tørster: Forbud mod salg af vand på Roskilde

Van(d)vittigt? Festival-ledelsen har så restriktive regler for salg af vand, at tørstige gæster går forgæves

De fleste kan blive enige om, at Dyrskuepladsen i Roskilde i disse dage er scene for absurde påfund.

Men et initiativ overgår alligevel de fleste gakkede festival-påfund, syntes en række vand-tørstige festivalgæster, som Ekstra Bladet traf onsdag i den bagende middagssol.

De undrede sig over, at festivalledelsen har indført særdeles restriktive regler, som betyder, at mange madboder ikke må sælge vand.

Det på trods af, at festivalen indtrængende har opfordret folk til at drikke vand – blandt andet for at undgå besvimelser.

Bageriet Det Gyldne Brød har eksempelvis otte rullende brødudsalg på campingpladserne.

I en af disse vogne står Per.

- Vi må desværre ikke sælge vand for Roskilde Festival, som har dikteret, at det må vi ikke. Det ærgrer mig, for mange er tørstige i 25-30 graders varme og de spørger derfor efter vand, siger han.

Det er meget ulogisk, at vi ikke må sælge vand, som folk i stor stil efterspørger, siger Inge Sundgaard fra bageriets ledelse.

Per finder det paradoksalt, at festivalen på den ene side opfordrer folk til at drikke vand, ikke kun alkohol – og på den anden side forbyder vandsalg.

- Vi har haft kunder, som ikke havde det så godt, og som havde brug for noget koldt at drikke.

Hør i tv-indslaget herover, hvad kæresteparret Sofie Kirkeby og Jonas Østerby synes om forbuddet mod vand-salg.

Ekstra Bladet har spurgt festivalledelsen, hvad man siger til kritikken at, at nogle boder ikke må sælge vand.

I en mail står:

'Du skal være velkommen til at citere Lars Orlamundt, Roskilde Festivals divisionschef for Salg og Partnere, for det følgende:'

'Roskilde Festival er en midlertidig begivenhed, der finder sted en gang om året, og de sælgende har generelt et smalt sortiment, som de er rigtig gode til at sælge. Når det kommer til en så vigtig en vare som vand, er der flere boder på hele campingområdet, der sælger vand.'

'Derudover har de sælgende i geografiske områder med langt mellem vandflaskesalg udvidede beføjelser til at sælge vand, og så er der 17 forskellige steder på campingområdet, hvor der er gratis, rindende vand, som festivalgæsterne drikker lifligt af og fylder deres dunke og beholdere med.'

'Lars Orlamundt forklarer, at det mobile vandsalg kan udgøre en logistisk udfordring for de handlende, hvis de udover deres normale varer skal have vand med ombord på deres vogne.'

Thomas Treo skamhører

1.Bill Callahan & Bonnie 'Prince' Billy: 'Blind Date Party' (Drag City-album/Ude 10. december)
2.Loney Hutchins: 'Buried Loot: Demos from the House of Cash and 'Outlaw' Era, '73-'78' (Appalachia-album/Ude 10. december)
3.The Drippers: 'Scandinavian Thunder' (The Sign-album/Ude 10. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Minds of 99: 'Under din sne' (No3-single/Ude nu)
2.Aimee Mann: 'Queens of the Summer Hotel' (Superego-album/Ude nu)
3.Radiohead: 'Kid A Mnesia' (XL-album/Ude nu)