Handicappede Emma raser over Roskilde: - De behandler mig som skidt

Emma Beiskjaer er skuffet over Roskilde Festivals behandling af hende

Emma er nødt til at sidde i kørestol meget af tiden, da hun lider af AMC. Hun kan dog godt gå i kortere perioder. Foto: Privatfoto
Emma er nødt til at sidde i kørestol meget af tiden, da hun lider af AMC. Hun kan dog godt gå i kortere perioder. Foto: Privatfoto

Da Emma Beiskjaer onsdag aften ankom til Roskilde Festival fra Assens for at se sit store idol Eminem, gik det langt fra som forventet.

Emma lider af sygdommen AMC, som er en sygdom i centralnervesystemet, og derfor er hun ikke i stand til at stå op i længere tid ad gangen og bevæger sig oftest rundt i rullestol.

Da hun købte sin billet til Roskilde Festival, bookede hun derfor en særlig endagsbillet, hvor hun fik adgang til podiepladserne, der er bygget til kørestolsbrugere. Men det gik langt fra, som hun havde håbet.

- Vi er på festivalpladsen omkring to timer før, at koncerten med Eminem begynder. På det tidspunkt er der allerede virkelig mange mennesker. For at komme op på podiet er vi nødt til at gå igennem hele menneskemængden, bliver vi fortalt af en medarbejder, siger Emma Beiskjaer til Ekstra Bladet.

- Folk er meget fulde, og der er ikke særlig meget respekt for, at jeg kommer igennem med en rullestol. Da jeg så kommer op på podiet, får jeg at vide, at der ikke er mere plads, og at billetten ikke garanterer en plads. Det havde jeg ellers fået at vide hjemmefra.

Kamera-panik på Roskilde-toiletter: Ødelagde for en halv million

Meget ked af det
Emma Beiskjaer får herefter besked på, at hun er nødt til at forlade podiet og bevæge sig ud gennem menneskemængden igen.

Da Emma Beiskjaer sidder i kørestol, er det for farligt for hende at være publikum ude på det store areal. Hun var derfor nødt til at forlade pladsen igen sammen med sin veninde.

- Det tog vildt lang tid at komme igennem menneskemængden igen, og her var folk begyndt at blive rigtig fulde og råbe ting efter mig som 'fjern din klamme kørestol', og nogen skubbede også til mig. Da jeg kom ud fra pladsen, talte jeg med en anden medarbejder, der også sagde, at der ikke var noget at gøre. 

Brød sammen
Det fik den 19-årige kvinde til at bryde ud i gråd.

- Jeg blev rigtig ked af det. Da jeg talte med den sidste medarbejder, græd jeg. Jeg tænkte: 'Det er bare løgn det her'. Jeg følte, at det var så uretfærdigt. Det satte sig virkelig meget i mig, fordi jeg synes, at arrangørerne og medarbejderne ikke var forståelige.

- Jeg følte ikke, at jeg blev behandlet som et menneske. Man føler sig lidt som skidt. Det var virkelig ubehageligt, og så måtte jeg jo gå, lyder det fra Emma Beiskjaer.

Hun og veninden forlod derfor festivalen. Slukørede og meget skuffede.

- Jeg havde glædet mig til den koncert. Men det værste er næsten, at jeg ikke følte, at jeg blev behandlet som et menneske. Jeg følte, at jeg ikke var noget værd.

Største nogensinde: Eminem slår vild Roskilde-rekord

Ingen undskyldning
Efterfølgende har Emma Beiskjaer været i dialog med Roskilde Festival.

- De har skrevet til mig, at de er kede af situationen. Jeg har forsøgt at få refunderet min billet, men det har ikke været muligt, så jeg synes stadig ikke, at det er nok. Men jeg håber, at de kan tage ved lære af det, så de får nogle bedre forhold for handicappede, næste gang der kommer en stor koncert, lyder det fra Emma Beiskjaer, der derfor også har valgt at dele sin oplevelse på Roskilde Festivals Facebook-side.

Opslaget er på nuværende tidspunkt delt flere hundrede gange.

- Jeg havde bare brug for at komme ud med det, og så håber jeg, at det ikke sker for andre i fremtiden.

Kun begrænset
Roskilde Festivals presseafdeling skriver i en mail, at antallet af pladser på podiet er begrænset, og at de derfor ikke vil refundere hendes billet.

'Da kørestolsbrugere kommer ind på en almindelig billet, kan vi ikke styre hvor mange, der kommer til en koncert. Vi kan heller ikke udstede garanti om podieplads, da podierne også er for kørestolsbrugere uden ledsagere.'

'Vi kan bekræfte, at når der er fyldt på handicappodierne helt fremme ved scenen, så vil kørestolsbrugere af sikkerhedshensyn blive opfordret til at trække ud til side.'

'Kørestolsbrugerne skal indfinde sig på handicappodierne i god tid, hvis de vil være sikre på, at de får en plads.'

Fans rasende efter Eminem: Nu svarer Roskilde igen

Thomas Treo skamhører

1.Urge Overkill: 'Oui' (Omnivore-album/Ude 28. januar)
2.Bill Callahan & Bonnie 'Prince' Billy: 'Blind Date Party' (Drag City-album/Ude 10. december)
3.The Drippers: 'Scandinavian Thunder' (The Sign-album/Ude 10. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Minds of 99: 'Under din sne' (No3-single/Ude nu)
2.Aimee Mann: 'Queens of the Summer Hotel' (Superego-album/Ude nu)
3.Radiohead: 'Kid A Mnesia' (XL-album/Ude nu)