Hegn væltede på Roskilde: Fire personer mast

En såkaldt chancekø betød, at fire mennesker kom i klemme inden koncert

Vanvittigt gik det også for sig, da festivalspladsen åbnede. Se den her

Et hegn væltede, og mindst fire personer blev kortvarigt mast under det, da der blev åbnet for en såkaldt chancekø under Roskilde Festival onsdag aften, kort inden rapperen Eminem skulle optræde.

- Der er selvfølgelig panik, og da folk vælter, tænker man: 'Åhh, bare der nu ikke sker noget med dem'. Det sker meget hurtigt, og jeg bliver også selv forskrækket, siger fotojournalist Helle Arensbak, der var på stedet.

Over for Ekstra Bladet forklarer sikkerhedschef Morten Therkildsen, at der ikke var nogle personer, der kom til skade.

- Koncerten var meget attraktiv, præcis som vi havde forventet. Der kommer noget pres, og et hegn vælter, hvorpå nogle personer falder. Ingen kom heldigvis til skade, men det er da klart, at vi undersøger det, for folk skal være fuldstændig trygge på Roskilde Festival, siger han.

Historisk: Eminem rasende på Roskilde

- Vi har selvfølgelig evalueret, og vi kommer nok til at gøre nogle ting anderledes i aften siger han.

Roskilde Festival havde i år lavet et nyt system, hvor man skal have armbånd for at komme helt tæt på Orange Scene.

Der var i går 3000 armbånd til koncerten med Eminem, og de blev hurtigt revet væk. Folk kunne derfor stille sig op i en chancekø, hvor de kunne være heldige at blive lukket ind, hvis der altså var plads.

Og det var under dette, at uheldet med de fire personer skete.

Et hegn væltede, og mindst fire personer blev kortvarigt mast under det, da der blev åbnet for en chancekø til en koncert med et af festivalens hovednavne Eminem under Roskilde Festival onsdag aften. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Et hegn væltede, og mindst fire personer blev kortvarigt mast under det, da der blev åbnet for en chancekø til en koncert med et af festivalens hovednavne Eminem under Roskilde Festival onsdag aften. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
 

Festival-gæster raser over dårlig lyd under Eminem: 'Talentløst Roskilde'

Skete også tidligere på dagen
Tidligere på på dagen da de 3000 armbånd skulle uddeles var der også kaotiske scener foran Orange.

Køen til de eftertragtede armbånd startede nemlig i det sekund, hvor selve festivalpladsen åbnede. Og det betød at flere tusinde personer drønede mod Orange Scene for at få fat i armbåndene til pitten.

Ekstra Bladets reporter på stedet kunne berette, at to personer væltede undervejs i forløbet og lå nede på jorden, mens folk løb videre over dem.

Heldigvis kom ingen alvorligt til skade, og de den lange strøm af mennesker blev stoppet, så de to kunne komme på benene igen.

- Vi ville rigtig gerne lave både åbningen til campingområdet men også til festivalpladsen anderledes. Det er så hypet, og folk vil bare gerne ind. Også var toppen i går, at det var en ekstraordinær stor koncert, siger Morten Therkildsen.

Over 100.000 mennesker var til stede ved Orange Scene i går, da Eminem spillede.

Største nogensinde: Eminem slår vild Roskilde-rekord

- Vi er generelt ret begejstret for det nye system med armbånd. Jeg har selv været ude og spørge folk, hvad de siger til det, og de er glade for, at de ikke skal ligge i kø i en hel dag, siger han.

Han fortæller, at man udover de 3000 armbånd, som var blevet uddelt onsdag eftermiddag, også lukkede en del ind fra chancekøen.

- Vi regner også med, at vi kan lukke ekstra ind fra chancekøen i aften. I vest-siden gik vi ud og spurgte folk, om de ville ind i vestsiden, så vi kan kun opfordre, at folk går derover, hvis de gerne vil ind og ikke har et armånd, siger sikkerhedschefen.

Thomas Treo skamhører

1.Bill Callahan & Bonnie 'Prince' Billy: 'Blind Date Party' (Drag City-album/Ude 10. december)
2.Loney Hutchins: 'Buried Loot: Demos from the House of Cash and 'Outlaw' Era, '73-'78' (Appalachia-album/Ude 10. december)
3.The Drippers: 'Scandinavian Thunder' (The Sign-album/Ude 10. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Minds of 99: 'Under din sne' (No3-single/Ude nu)
2.Aimee Mann: 'Queens of the Summer Hotel' (Superego-album/Ude nu)
3.Radiohead: 'Kid A Mnesia' (XL-album/Ude nu)