Her er beviset: Naboer rasende over lort og bind i haven

Efter fund af lort og bind i deres haver har naboer til Roskilde Festival valgt at gå til politiet. Ekstra Bladet besøgte området

Naboerne til Roskilde Festival må finde sig i mere end bare høj musik fra pladsen. De køliggende festivalgæster måtte i år vente til fredag eftermiddag, før festivalen åbnede til de såkaldte venteområder. Det betyder, at de ikke har kunnet tilgå toiletter før da, og det har fået nogle af dem til at besørge i festivalens naboers kvarterer og sågar i deres haver.

Unge skider i naboernes haver: - Moralsk forkasteligt!

Det var ikke noget kønt syn, da Ekstra Bladet besøgte de berørte naboer tæt på indgang Øst, hvor der har været store problemer. Her må de selv fjerne menneskelort fra deres haver og boligområder.

- Normalt tager jeg en skovl og rydder op efter festivalen. Festivalen siger, at toiletpapiret jo bare opløser sig af sig selv, men jeg går ud med en skovl, siger Kenneth Larsen. Foto: Jonas Olufson
- Normalt tager jeg en skovl og rydder op efter festivalen. Festivalen siger, at toiletpapiret jo bare opløser sig af sig selv, men jeg går ud med en skovl, siger Kenneth Larsen. Foto: Jonas Olufson
 

- Det har været meget værre i år, end det plejer at være med det her opvarmning, siger 46-årige Kenneth Larsen, som savner, at politiet gør mere.

- Vi bliver taget alvorligt af festivalen, men politiet er ligeglade. Når vi ringer til dem, bliver der bare glattet ud, og de håber, at de her tre dage går hurtigt.

Politiet har over for Ekstra Bladet fortalt, at det kræver, at man tager nogen på fersk gerning. Politiet fortæller, at de kan ikke 'mandsopdække' unge på den måde.

Beboerne i området har holdt et møde om problemerne, hvor en del af ledelsen fra Midt- og Vestsjællands Politi har været til stede.

Hygiejnebind og skrald
Ud over lort var der også aflagte underbukser, hygiejnebind og skrald at finde i området. Vi bringer herunder billederne, så man scroller på eget ansvar.

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

I toppen af artiklen kan du ligeledes se, hvordan de unge har besørget et stykke fra venteområdet.

Ikke velkomne før fredag
Fra Roskilde Festivals side har man dog meldt klart ud til de fremmødte, at de ikke var velkomne før fredag eftermiddag.

- Det er sådan, at vi inviterer til fest om lørdagen, og siger til gæsterne, at de kan komme fra om fredagen. Så er der nogen, som synes, det er praktisk at lave kø til kø, siger sikkerhedschef på Roskilde Festival, Morten Therkildsen.

Da Roskilde Festival opdagede, at der som altid var flere med denne idé, var man ude og bede dem om at tage hjem.

- Og størstedelen endte faktisk med at tage hjem. Men der var så nogen, som vi troede tog hjem, der lagde sig et andet sted i byen. Og da vi fandt ud af det kørte vi faktisk toiletter hen til dem og sendte frivillige hen, som de kunne henvende sig til. Vi vil gerne hjælpe. Vi anerkender, at det er vores gæster, selvom de ikke er på vores grund, siger Morten Therkildsen.

Han beklager selvfølgelig det, som naboerne har været udsat for, og fortæller, at han mener vejen frem er klar kommunikation til de fremmødte.

- Vi vil gøre, som vi gjorde i år: Tage ud og fortælle, at der er lukket og de skal tage hjem. Hvis ikke må det blive en politisag.

Beskeden om, at de skulle tage hjem gjorde ifølge sikkerhedschefen, at der kun var 200 ventende tilbage i modsætning til sidste år omkring 1500.

Roskilde Festival startede lørdag klokken 16.00. Den varer indtil lørdag d. 7. juli.

Thomas Treo skamhører

1.Thee Sacred Souls: 'Thee Sacred Souls' (Daptone-album/Ude 26. august)
2.Sator: 'Return of the Barbie-Q-Killers' (Wild Kingdom-album/Ude 29. juli)
3.Walter Trout: 'Ride' (Provogue-album/Ude 19. august)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Wilco: 'Cruel Country' (dBpm-album/Ude nu)
2.Moi Caprice: 'Nine Lives' (Glorious-album/Ude nu)
3.Stars: 'From Capelton Hill' (Last Gang-album/Ude nu)