Kendiskokken sælger vildt: Men her er sandheden om populær burger

Kendis-kokken Anders Aagaard får kritik for at sjaske industri-bearnaise i måltiderne

Langt inde i Madklubben-boden på Roskilde står på køl en spand industri-bearnaise, som bearnaise-kongerne i kædekonceptet Madklubben indrømmer at bruge i de små burgere til 70 kroner. Foto: Jonas Olufson.
Langt inde i Madklubben-boden på Roskilde står på køl en spand industri-bearnaise, som bearnaise-kongerne i kædekonceptet Madklubben indrømmer at bruge i de små burgere til 70 kroner. Foto: Jonas Olufson.

Den forhenværende Masterchef-dommer, mad-millionæren Anders Aagaard, gør en dyd ud af, at måltider skal laves fra bunden.

Mesterkokken, som ejer Madklubben, underviser i et tv-indslag på restaurantens website i, hvordan han rører en bearnaise-sauce af gode råvarer.

Danmarks bearnaise-konge Anders Aagaard prædiker, at ’ligegyldighed er måltidets værste fjende’ og han plastrer sin markedsføring ind i forblommede mantraer om, at ’(k)ærlighed smager bedst’

De sparer ikke på den industrielt forarbejdede bearnaise:

Så Ekstra Bladets Maddetektiv tjekkede på Roskilde Festival, om hans kokke selv rører den bearnaise, som sjaskes i små steak-bearnaise-burgere, som han sælger flere end 10.000 af til en stykpris på 70 kroner.

Det gør de ikke.

I Madklubbens bod på festivalen er bearnaise-saucen fra 5 liters spande fra Svansø.

Der er tale om en hårdt industrielt forarbejdet langtidsholdbart helfabrikata med syntetiske smagsforstærkere og ganske uden eksempelvis smør, en hovedbestanddel i ægte bearnaise.

Ekstra Bladet har spurgt festivalens chef for ’divisionen salg og partnere’, Lars Orlamundt, om han forbinder det med (k)ærlighed, når Madklubben, der har slået sig op på, at bearnaise skal være hjemmelavet, er fra en spand.

- Nej, det synes jeg ikke lyder ærligt, siger han.

- Jeg har netop smagt burgeren, som var både dyr, lille og kedelig – blandt andet fordi, bearnaisen smagte syntetisk. Det er selvfølgelig vildt skuffende og på grænsen til at være snyd, når Madklubben samtidig har slået sig op på sin hjemmerørte bearnaise, synes den 26-årige Mathilde Pedersen fra København. Foto: Jonas Olufson.
- Jeg har netop smagt burgeren, som var både dyr, lille og kedelig – blandt andet fordi, bearnaisen smagte syntetisk. Det er selvfølgelig vildt skuffende og på grænsen til at være snyd, når Madklubben samtidig har slået sig op på sin hjemmerørte bearnaise, synes den 26-årige Mathilde Pedersen fra København. Foto: Jonas Olufson.

- Det er ikke ærlighed at komme købe-bearnaise i en gourmetburger til 70 kroner. Det er lort, synes Morten Søgaard.
- Det er ikke ærlighed at komme købe-bearnaise i en gourmetburger til 70 kroner. Det er lort, synes Morten Søgaard.

- Man forventer klart, at saucen er hjemmelavet, siger Marie Solberg.
- Man forventer klart, at saucen er hjemmelavet, siger Marie Solberg.

Ekstra Bladet har sendt en mail til Anders Aagaard.

Han bliver spurgt, om han synes, ’det er ærlighed og kærlighed at sjaske industribearnaise, ikke hjemmerørt sauce, i de forholdsvis små burgere til 70 kroner, når du samtidig har gjort et stort nummer ud af at markedsføre din hjemmerørte bearnaise?’

Anders Aagaard har læst mailen, men svarer ikke, så det gør Kasper Mørk, pr-ansvarlig i boden på Roskilde:

- Vi skriver ikke, at der er tale om en hjemmerørt bearnaise, så mottoet om 'ærlighed smager bedst’ holder, siger han.

- Desuden kommer vi frisk estragon og tabasco i det færdiglavede produkt, som egner sig fint til disse forhold. Det er kun Ekstra Bladet, der synes, at det er et problem, siger han.

- Men er det ærlighed og kærlighed at tage industribearnaise op af en spand og sjaske det i burgerne?

- Som sagt er det kun Ekstra Bladet, der synes, det er et problem. Hvis folk ikke er tilfredse, kan de henvende sig direkte til os og ikke Ekstra Bladet. Vi er meget stolte af det, vi laver.

- Er I også stolte af spanden med bearnaise fyldt med tilsætningsstoffer og smagsforstærkere?

- Hold nu op. Jeg har ikke tid til at tale mere.

138 kommentarer
Vis kommentarer
Roskilde Festival Mest Læste
Roskilde Festival 2019

Thomas Treo skamhører

1.Terry Allen and The Panhandle Mystery Band: 'Just Like Moby Dick' (Paradise of Bachelors-album/Ude 24. januar)
2.Six Organs of Admittance: 'Companion Rises' (Drag City-album/Ude 21. februar)
3.Pictish Trail: 'Thumb World' (Fire-album/Ude 21. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Efterklang: 'Lyset' (Rumraket-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere