Roskilde efter frygteligt styrt: - Vi bruger ikke rækværk

Det er helt normalt med åbne scener, siger sikkerhedschef efter voldsom faldulykke under Gorillaz-koncert

Se det vanvittige styrt her og få forsangerens chokerede reaktion. Video: Freja Juels og Nikolaj Trane Karstenberg. Redigering: Kristian Hansen og Peter Boier

Det er umuligt at beskytte sig 100 procent mod den ulykke, der lørdag ramte rapperen Del The Funky Homosapien i slutningen af koncerten med Gorillaz. Det mener sikkerhedschefen for Roskilde Festivalen:

- Der vil altid være en risiko for, at en kunstner kan træde forkert hos både os og på andre scener i verden.

- Det har vi oplevet før i festivalens historie, men heldigvis aldrig noget alvorligt, siger Morten Therkildsen til Ekstra Bladet.

Dansk guitarist om scenestyrt fra Orange: - Det var sort uheld

Berørt af hændelsen
På videooptagelser fra koncerten kan man se, hvordan den 45-årige rapper går direkte ud over scenekanten og falder 1,6 meter ned på en platform, der er forbeholdt fotografer. Han blev hurtigt hjulpet op, men koncerten kunne ikke fortsætte, da rapperen måtte til behandling på hospitalet, hvor han søndag fortsat var indlagt:

- Mange på både scenen og blandt publikum har været berørt af hændelsen, så vi er lettede over, at Del The Funky Homosapien her til formiddag har fortalt, at han har det godt efter omstændighederne, lyder det fra Morten Therkildsen, som mener, at festivalen har gjort meget for at beskytte sine kunstnere:

- Vi følger de gængse standarder for sceneindretning, så når vi gør vores scener klar til kunstnerne, følger vi Arbejdstilsynets henvisninger om at minimere risici.

Efter ulykke på Roskilde: Nu er der nyt fra rapper

- Det betyder, at vi blandt andet markerer alle kanter med selvlysende tape og fjerner unødvendige genstande fra området, lige som vi gennemgår scenernes indretning med holdene bag kunstnerne.

- Men der er ikke tradition for at opsætte rækværk på musikscener, og det bruger vi heller ikke på vores scener.

Sagen fører dog til en ny gennemgang af sikkerheden, så festivalen om muligt kan sikre sine kunstnere endnu bedre fremover.

Roskilde lammet af ulykke på Orange Scene: Det ved vi lige nu

Thomas Treo skamhører

1.Urge Overkill: 'Oui' (Omnivore-album/Ude 28. januar)
2.Bill Callahan & Bonnie 'Prince' Billy: 'Blind Date Party' (Drag City-album/Ude 10. december)
3.The Drippers: 'Scandinavian Thunder' (The Sign-album/Ude 10. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Minds of 99: 'Under din sne' (No3-single/Ude nu)
2.Aimee Mann: 'Queens of the Summer Hotel' (Superego-album/Ude nu)
3.Radiohead: 'Kid A Mnesia' (XL-album/Ude nu)