Tusindvis af bilister blitzet: Nu trækker politiet i land

Størstedelen af de omkring 2400 blitzede bilister på Holbækmotorvejen ved Roskilde kommer aldrig til at høre fra politiet

Størstedelen af de omkring 2400 bilister, der er blevet fotograferet, fordi de kørte for stærkt på Holbækmotorvejen ved Roskilde, kommer aldrig til at høre fra politiet.

Skiltningen om, at hastighedsgrænsen var nedsat til 80 kilometer i timen, var nemlig så dårlig, at bilisterne var lovligt undskyldt. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi har desværre konstateret, at den opsatte skiltning med den lavere hastighed på Holbækmotorvejen kunne give anledning til misforståelse og tvivl hos bilisterne. Skiltningen har ikke været tilstrækkelig klar, og i den situation lader vi tvivlen komme mange af  bilisterne til gode, for retssikkerheden vægter naturligvis højest, udtaler politiinspektør Henrik Mikkelsen, der er den overordnede  ansvarlige for politiets indsats i forbindelse med Roskilde Festival.

Kun bilister, der kørte hurtigere end 130 kilometer i timen, vil få en bøde.

Skiltningen skulle være ændret nu, og trafikkontrollen vil fortsætte resten af ugen, hvor alt over 80 km/t. vil blive præmieret med en bøde - som ikke trækkes tilbage.

- Hastighedsnedsættelsen på Holbækmotorvejen ved Roskilde er igen i år indført af sikkerhedsmæssige årsager, så farlige situationer kan undgås. Den øgede trafikmængde både i forbindelse med Roskilde Festival og sommerferietrafik i især weekenderne ved starten og slutningen af festivalen er baggrunden, udtaler politiinspektør Henrik Mikkelsen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Åbningen af Roskilde Festival førte til trafik- såvel køkaos. Her kan du se hvor vildt det gik for sig, da campingpladsen åbnede. Video: Jakob Boserup

Nyheder Roskilde - 30. jun. 2019 - kl. 20:48 Roskilde-kaos fortsætter: Ny bøderegn

Nyheder Roskilde - 29. jun. 2019 - kl. 15:21 Trafikkaos ved Roskilde Festival: 1183 bøder til fartsyndere

Skærm

Thomas Treo skamhører

1.Delbert McClinton and Self-Made Men + Dana: 'Tall, Dark, & Handsome' (Hot Shot-album/Ude 26. juli)
2.Ty Segall: 'First Taste' (Drag City-album/Ude 2. august)
3.Russian Circles: 'Blood Year' (Sargent House-album/Ude 2. august)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Bombay Bicycle Club: 'Demos 2004-2008' (Mmm...-album/Ude nu)
2.Sofia Bolt: 'Waves' (Loantaka-album/Ude nu)
3.Sigur Rós: 'Ágætis byrjun - 20th Anniversary Deluxe Edition' (Krunk-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere