Roskilde flyder i farlige stoffer: Så slemt er det

Eksperter har længe advaret mod lattergas, men det holder tydeligvis ikke det såkaldte 'festdrug' fra at blive indtaget på festivalen

Se resultatet her

Ifølge politiet flyder lattergas ikke på Roskilde Festival i samme omfang som tidligere, men to Ekstra Bladet-journalister satte sig for at undersøge, i hvor høj grad de små lattergaspatroner stadig er populære omkring på campingpladsen.

Trine Ry fra Stofrådgivningen har tidligere advaret mod rusmidlet til Ekstra Bladet:

Roskilde 2016 Farlig gas flyder på Roskilde: Du kan blive kvalt

- Hvis man suger lattergassen ned i lungerne og ikke får ilt ind imellem, risikerer man at blive kvalt. I langt de fleste tilfælde sker der ikke noget, så alle de unge, du møder på festivalen siger; 'nu har jeg set alle mine venner gøre det, og der sker jo ikke noget’, hvilket også er fint, fortæller hun og fortsætter:

- Problemet er bare, hvis man er så fuld, som man nogle gange er på Roskilde Festival, at man ikke er opmærksom på at trække vejret ind imellem.

Trods advarslerne tyder det dog ikke på, at festivalgæsterne har lagt rusen på hylden - men hvor slemt det er, kan du se i videoen.

Dette skilt står udenfor en restaurant på Zakynthos i det vestlige Grækenland, hvor der sælges balloner fyldt med lattergas for én euro. Billedet er taget i juni måned. Foto: Gudrun Nylén/Europæiske Rejseforsikring Ferie Advarer mod farlig ferie-trend: Kan medføre hjerneskader og dødsfald

68 kommentarer
Vis kommentarer

Thomas Treo skamhører

1.High Command: 'Everlasting Torment' (Southern Lord-ep/Ude 4. december)
2.Calexico: 'Seasonal Shift' (City Slang-album/Ude 4. december)
3.Boris with Merzbow: '2R0I2P0' (Relapse-album/Ude 11. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Grandaddy: 'The Sophtware Slump... On a Wooden Piano' (Dangerbird-album/Ude nu)
2.Pixies: 'Live from Brixton Academy, London' (Pixies Music-album/Ude nu)
3.The War On Drugs: 'Live Drugs' (Super High Quality-album/Ude nu)