29-årig mand solgte falske Roskilde-armbånd: Dømt for bedrageri

Mødtes personligt med kvinde, som betalte 1800 kroner kontant. Hun blev afvist ved indgangen

En 29-årig mand fra Slagelse er mandag blevet dømt for at sælge falske festival-armbånd. (Foto: Jens Dresling)
En 29-årig mand fra Slagelse er mandag blevet dømt for at sælge falske festival-armbånd. (Foto: Jens Dresling)

Ved du noget? Kender du til sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 29-årig mand fra Slagelse er mandag blevet idømt en bøde på 5000 kroner, ligesom han skal betale erstatning til en ung kvinde, som han snød ved at sælge hende et falsk armbånd til Roskilde Festival 2015.

Det har en dommer ved Retten i Næstved besluttet.

Manden havde sidste år forud for festivalen oprettet en annonce på dba.dk, ligesom han på Facebook gjorde opmærksom på, at han havde fem festival-armbånd i overskud, som han ønskede at sælge. Det reagerede flere på. Og manden nåede også at sælge et armbånd til kvinden, som han mødtes personligt med. Her fik han ifølge anklagerfuldmægtig ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Sarah Maagensen, 1800 kroner kontant for et armbånd, der senere viste sig at være falsk.

- Manden erkendte i retten, at han havde solgt kvinden et armbånd. Han erkendte også at have solgt to armbånd yderligere til andre personer. Men han nægtede, at han skulle have været klar over, at de var falske, siger Sarah Maagensen til Ekstra Bladet.

Dommeren mente imidlertid, at manden havde solgt armbåndene med det formål at 'skaffe sig uberettiget vinding' og 'svigagtigt at have fremkaldt vildfarelse' hos kvinden og to personer yderligere.

Blev afvist ved indgangen
Manden forklarede i retten, at han skulle have været på Roskilde Festival med fire kammerater. Turen var imidlertid blevet afvist. Og derfor ønskede han at sælge armbåndene til det, som de havde kostet ham og kammeraterne.

Kvinden, som reagerede og købte et armbånd af manden, fattede tilsyneladende ikke mistanke med det samme, selv om det faktisk ikke er muligt at købe et armbånd de officielle steder. Her køber man faktisk billetter, som først bliver erstattet med et armbånd, når man møder op på festivalpladsen.

Men efter at være blevet afvist ved indgangen valgte kvinden at anmelde manden til politiet. Kvinden vidnede selv i retten.

To flere er blevet snydt
Det er manden selv, som til politiet har fortalt, at han har solgt armbånd til to personer yderligere. Og af dem fik han ifølge sin forklaring 2800 kroner for to armbånd.

- Men de to har ikke meldt sagen til politiet. Det er ikke lykkedes politiet at finde de to, siger Sarah Maagensen til Ekstra Bladet.

Ud over bøden på 5000 kroner, skal manden også betale kvinden 1800 kroner i erstatning.

Efter sagen blev afgjort med en bøde, kan den ikke umiddelbart ankes til landsretten. Men manden gav ifølge Sarah Maagensen udtryk for i retten, at han ville undersøge muligheden for at gå til Procesbevillingsnævnet, som har mulighed for at indstille sagen til behandling i landsretten alligevel.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Thomas Treo skamhører

1.Loretta Lynn: 'Still Woman Enough' (Legacy-album/Ude 19. marts)
2.Skegss: 'Rehearsal' (Loma Vista-album/Ude 26. marts)
3.DJ Muggs the Black Goat: 'Dies Occidendum' (Sacred Bones-album/Ude 12. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Communions: 'Pure Fabrication' (Tambourhinoceros-album/Ude 23. april)
2.Yung: 'Ongoing Dispute' (Pnkslm-album/Ude nu)
3.Lande Hekt: 'Going to Hell' (Get Better-album/Ude nu)

Mest læste på ekstrabladet.dk