Endnu et overflødigt stjernehåb vol. 2

Virgin Suicide formår ikke at vikle sig fri af de åbenlyse inspirationskilder

Rickenbacker-guitarene lyder, som de skal hos Virgin Suicide. Foto: Jonas Olufson.
Rickenbacker-guitarene lyder, som de skal hos Virgin Suicide. Foto: Jonas Olufson.

Virgin Suicide, Rising, 27. juni

På den lange vej op til Rising-scenen spurgte fotografen mig, hvad det var for noget musik, vi skulle op og høre.  Og det er jo egentlig svært at svare præcist på, når der som her er tale om et bande, der grundlæggende er et konglomerat af inspirationskilder som The Byrds, The Smiths, R.E.M. og The Raveonettes i deres mest poppede hjørne. For nu blot at nævne de mest oplagte.

Sarah Mariegaard alias Soleima har plads til forbedringer. Foto: Jonas Olufson Roskilde 2016 Endnu et overflødigt stjernehåb

Og der er som bekendt ikke noget galt med at lade sig inspirere. De gør alle. Men lakmusprøven er, om man har noget selvstændigt at byde ind med. Om man formår at tilsætte traditionen sit eget krydderi. Og det er altså her det kniber gevaldigt for kvartetten Virgin Suicide (frygteligt navn, i øvrigt), der i dagens anledning var udstyret med en ekstra mand.

Melodierne er som sådan fængende nok og der er bestemt heller intet at udsætte på udførelsen. Rickenbacker-guitarene klinger nøjagtig som de skal osv. På den front sidder det hele lige i skabet. Men den  eneste følelse de formår at fremkalde er den af deja vu. Man har simpelthen hørt det hele før. Mange gange. Og ofte endnu bedre.

Den øverste del af skiltet her er løgn  - den nederste er derimod sand: bruger du app'en, som Roskilde Festivalen i flere år har bedt festivalgæsterne downloade, så deler du talrige personlige oplysninger med festivalen. Løsning: slet omgående app'en! (Foto: Philip Davali) Roskilde 2016 Roskilde erkender: Vores skilt er det rene fup

Virgin Suicide er grundlæggende et kopi-band, der skriver sine egne sange. Og flere af dem er ganske behændigt skruet sammen på et rent håndværksmæssigt plan - ikke mindst den smittende afslutter 'Marble Sky', som det er svært at stå stille til. Seancens med afstand bedste nummer var dog ganske sigende en coverversion - nemlig one-hit-wonder firsergruppen The Primitives' 'Crash'.

Så ja, de kan både spille og synge. Hvad man egentlig skal bruge det til, står dog noget mere uklart.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Thomas Treo skamhører

1.Loretta Lynn: 'Still Woman Enough' (Legacy-album/Ude 19. marts)
2.Skegss: 'Rehearsal' (Loma Vista-album/Ude 26. marts)
3.DJ Muggs the Black Goat: 'Dies Occidendum' (Sacred Bones-album/Ude 12. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Communions: 'Pure Fabrication' (Tambourhinoceros-album/Ude 23. april)
2.Yung: 'Ongoing Dispute' (Pnkslm-album/Ude nu)
3.Lande Hekt: 'Going to Hell' (Get Better-album/Ude nu)

Mest læste på ekstrabladet.dk