Gennembrud i Roskilde

Chinah lignede morgendagens stjerner ved forrygende eftermiddagsforestilling

Chinah lod sig ikke hylde ud af det store fremmøde - tværtimod red de i stedet på energien fra publikum. Foto: Jonas Olufson
Chinah lod sig ikke hylde ud af det store fremmøde - tværtimod red de i stedet på energien fra publikum. Foto: Jonas Olufson

Chinah, Countdown, 28. juni.

Rent genremæssigt er der ikke vanvittig langt fra den elektronisk funderede pop med ekkoer fra R'n'B, som den trioen Chinah excellerer i til det som Soleima leverede på samme scene i går. Og så alligevel. For hvad udførelse og kvalitet angår er afstanden enorm.

Chinan - der består af sangerinden Fine Glindvad, guitaristen Simon Kjær og tangentmanden Simon Andersson (på en scene allieret med en trommeslager) - debuterede sidste år med singlen 'Away From Me', der siden blev fulgt op af ep'en 'Once the Lights Are On', som begge har skabt dem en del omtale også i udlandet.

Roskilde 2016 30-årig fængslet: Sparkede og slog festivalgæster

Og det forstår man godt, for materialet er af høj, høj klasse, den ranglede Glindvad en udtryksfuld vokalist (hvordan kan der være så megen stemme i så spinkel en krop?) og de på en gang minimalistiske og fantasifulde arrangementer sidder lige i skabet i en perfekt blanding af skævvredne beats og smittende melodier.

Fine Glindvad er en udtryksfuld vokalist. Foto: Jonas Olufson
Fine Glindvad er en udtryksfuld vokalist. Foto: Jonas Olufson
 

Man taler ind i mellem om gennembrudskoncerter, og det som Chinah leverede denne sene eftermiddag foran den tætpakkede Countdown-scene kunne godt være en af slagsen. Også fordi man tydeligt kunne mærke på bandet, hvor meget det her betød for dem, og hvor stort det var at stå foran så mange begejstrede mennesker på den i dansk musikliv så mytologiske Roskilde-festival.

Roskilde 2016 Edward Snowden til festivalgæster: I har ikke privatliv

Den slags kan man så enten lade sig intimidere af, eller også så gribe chancen og tage den hele vejen. Chinah valgte det sidste. Uden noget egentligt sceneshow eller belysning lod de musikken tale for sig selv. Højt og tydeligt. Og det var alt rigeligt. Hvis de kan holde kadencen ligner Chinah lige nu et godt bud på dansk popmusiks næste internationale succes. I hvert fald hvis talent tæller med i ligningen.   

 

2 kommentarer
Vis kommentarer

Thomas Treo skamhører

1.Loretta Lynn: 'Still Woman Enough' (Legacy-album/Ude 19. marts)
2.Skegss: 'Rehearsal' (Loma Vista-album/Ude 26. marts)
3.DJ Muggs the Black Goat: 'Dies Occidendum' (Sacred Bones-album/Ude 12. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Communions: 'Pure Fabrication' (Tambourhinoceros-album/Ude 23. april)
2.Yung: 'Ongoing Dispute' (Pnkslm-album/Ude nu)
3.Lande Hekt: 'Going to Hell' (Get Better-album/Ude nu)