Overfald og brand: Her er døgnet på Roskilde

Ekstra Bladet tager temperaturen på Roskilde: Tre mænd blev søndag aften overdænget med knytnæveslag af ukendte gerningsmænd på Roskilde Festival, men andre kan heldigvis nøjes med at feste og have det sjovt. Tag med Ekstra Bladets reportere rundt på pladsen her

Få et overblik over døgnet her

Tre unge mænd fik sig i går aftes en kedelig festivalsoplevelse, da to gerningsmænd overfaldt dem med knytnæveslag og spark i ansigtet.

Politiet fik anmeldelsen om overfaldet klokken 20.38.

Forinden var de tre unge mænd på vej til deres lejr i festivalens camp L, da gerningsmændene tilsyneladende helt uden grund gik til angreb.

- I den forbindelse vil vi selvfølgelig meget gerne tale med vidner, som kunne have set, hvad der er foregået, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjælland Politi til Ekstra Bladet.

Trioen blev efter overfaldet undersøgt af en læge på festivalen, som kunne konstatere, at ingen var kommet alvorligt til skade. Det er under afhøringerne af de tre unge mænd ikke kommet frem, om der kunne være et motiv for overfaldet.

Politiet til kamp mod omrejsende kriminelle
Udover overfaldet har det ifølge Carsten Andersen været et stille døgn på festivalen. Midt- og Vestsjællands Politi har igen i år valgt at sætte ekstra ind overfor omrejsende kriminelle, som rejser til Roskilde Festival for at lænse de festende gæster.

- Det er et fænomen, vi oplever til hver festival. De går efter ting som mobiltelefoner og punge - stort set alt hvad der er nemt at komme i lommerne, siger Carsten Andersen til Ekstra Bladet.

- Det er vores erfaring, at vores tilstedeværelse og vores kontrol af nogle af dem gør, at de simpelthen bliver så trætte af os, at de tager af sted igen. Jo før det sker, jo bedre, så derfor lægger vi en stor del af vores indsats der, fortæller Carsten Andersen.

Alt i alt er festivalen - set med politiets øjne - indtil videre forløbet godt og roligt.

Thomas Treo skamhører

1.Robert Finley: 'Sharecropper's Son' (Easy Eye-album/Ude 21. maj)
2.Motorpsycho: 'Kingdom of Oblivion' (Rune Grammofon-album/Ude 16. april)
3.Liar Thief Bandit: 'Deadlights' (The Sign-album/Ude 14. maj)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Iceage: 'Seek Shelter' (Mexican Summer-abum/Ude 7. maj)
2.Orions Belte: 'Villa Amorini' (Jansen-album/Ude nu)
3.Skullcrusher: 'Storm in Summer' (Secretly Canadian-ep/Ude nu)