Patetisk partyrapper

Wiz Khalifa leverede en latterlig festforestilling, der konstant gik efter laveste fællesnævner

Wiz Khalifa arbejde energisk for sagen, men det hjælper ikke meget, når man ikke har noget at byde ind med. Foto: Philip Davali
Wiz Khalifa arbejde energisk for sagen, men det hjælper ikke meget, når man ikke har noget at byde ind med. Foto: Philip Davali

Wiz Khalifa, Arena, 29. juni

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Den 28-årige Pittsburg-rapper Cameron Jibril Thomaz alias Wiz Khalifa havde som mange hiphoppere før (og sikkert også efter) ham valgt den nemmeste løsning. At troppe op med en dj samt et par venner i hættetrøjer til hoppe lidt formålsløst rundt på scenen. Så simpelt et set-up kræver altså større evner af både dj'en og rapperen end de to herrer var i stand til at diske op med.

At kalde seancen en koncert, svarer vel til at karakterisere 'Badehotellet' som et drama.

Se også: Nye hovednavne til Roskilde

I stedet fik vi en omgang karaoke-hiphop på en bund af bovlamme beats, hvor Khalifa pligtskyldigt levere omkvædene til hits som 'Black and Yellow', 'Young Wild and Free', 'Gang Bang', 'We Dem Boyz', 'Work Hard, Play Hard' og hvad de nu ellers så fantasiløst hedder.

Stort set alle Khalifas sange er en hyldest til festen, der aldrig får en ende. Og det er der som sådan ikke noget i vejen med. Slet ikke i en midnatstime på Roskilde. Problemet er bare, at de både musikalsk og tekstmæssigt er skruet så åndløst sammen, at de nærmest fremstår som en advarsel i stedet for en invitation.

Der er intet som en selfie, der kan rette op på tingene. (Foto: All Over Press) Intl. kendte - 3. feb. 2016 - kl. 11:32 Kim Kardashian hang ud med Kanyes fjende

De musikalske (hvis man da kan kalde dem det) fortrædeligheder blev som vanligt pakket ind i endeløse tirader om, hvor meget pot han ryger hver dag, og hvor meget han synes, at vi skal gøre det samme, tilsat de evindelige opfordringer til at kaste vores hænder i vejret og 'make some noise'.  Kan I virkelig ikke finde på andet? Ritualer kan være fint nok, men når de bliver så automatiserede, mister de enhver effekt.

De virkede dog ikke som nogen synderlig hindring for det tætpakkede Arena, hvor den spritstive forsamling skrålede med af karsken bælg, mens reptilhjernen i hvert fald for en stund fik lov til at tage styringen.

Så da Khalifa efter en nærmeste endeløs time nåede frem til den obligatoriske finale med 'See You Again', kan vi herfra kun svare igen med et definitivt 'nej tak'.

 

16 kommentarer
Vis kommentarer
Roskilde Festival Mest Læste
Roskilde Festival 2019

Thomas Treo skamhører

1.RVG: 'Feral' (Fire-album/Ude 24. april)
2.Lucifer: 'Lucifer III' (Century Media-album/Ude 20. marts)
3.Flat Worms: 'Antarctica' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere