Roskilde-amok: Alexander og Hans har brugt 120.000 på camp

De er unge, vilde, og så lever de for Roskilde Festival. To unge fyre har allerede før festival-start lørdag spenderet sekscifret beløb på elektronik, gadgets og underholdning til deres lejr

Alexander og Hans er gået all in på Roskilde Festival. Se deres camp her! Video: Jonas Olufsen

Alexander og Hans er bare 22 og 17 år gamle. Alligevel har de på bare et år formået at spare og indsamle i alt 120.000 kroner til at lave en stor camp i det populære, kreative lejr-område 'Dream City' på dette års Roskilde Festival.

Der bliver gået til makronerne på Roskilde Festivalen. (Foto: Anthon Unger/Polfoto) Mobil Syv gode råd: Er din mobil klar til Roskilde?

Det, der har kostet allerflest penge, er de eksklusive og dyre musikanlæg, som drengene har bestilt hjem fra USA, og de har efterfølgende brugt en del penge på sjov og ballade som bordfodbold, basketball-kurve og lys.

- Folks første reaktion er typisk, at vi er syge i hovedet. Men når de så ser, hvad vi har lavet, bliver de imponerede, fortæller Alexander.

Roskilde 2016 Vil du være Årets Roskilde-babe?

Overvejer at droppe ud
De er begge to studerende og har dedikeret al deres tid og opmærksomhed til projektet. Planlægningen af 'Camp Kuwomba' begyndte allerede efter Roskilde Festival sidste år, og de seneste to måneder har drengene befundet sig nærmest non-stop i teltlejren på festivalen.

- Der har ikke været meget søvn. Vi har arbejdet og drukket øl om aftenen. Men vi elsker at lave det. Hans har endda overvejet at droppe ud af studiet, og jeg overvejer det samme. Vi vil rigtig gerne leve af at lave events i fremtiden, fortæller Alexander om projektet, der heller ikke har været nemt at springe ud i rent økonomisk.

Drengene har derfor brugt meget tid på at markedsføre en del på sociale medier, så de får så meget støtte som muligt på festivalen.

- Vi kommer ikke til at tjene noget på det i år. Men det kunne være smart, at se, om det er muligt at finde en løsning, hvor vi gør, fortæller han.

Vanvittige camps
'Dream City' er et meget populært område på Roskilde Festival. Rigtig mange unge mennesker har en drøm om at lave et campområde, der tiltrækker gæster.

Roskilde Festival er ikke startet endnu, men der er allerede masser af telte i området. Alle camps har hvert sit tema, og nogle har gjort mere ud af det end andre.

- Man behøver ikke bruge så mange penge som os. Men man skal være dedikeret. Vi har planlagt det her i et år. Det er som et lille barn eller et iværksætter-projekt for os. Hver en krone vi har tjent på vores jobs, har vi lagt tid side, så vi havde råd til at gå all-in.

Du kan se Camp Kuwomba i indslaget øverst!

54 kommentarer
Vis kommentarer

Thomas Treo skamhører

1.Tomahawk: 'Tonic Immobility' (Ipecac-album/Ude 26. marts)
2.Sosa: 'Dat' (Black Cheese-single/Ude 12. marts)
3.Arab Strap: 'As Days Get Dark' (Rock Action-album/Ude 5. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Communions: 'Pure Fabrication' (Tambourhinoceros-album/Ude 23. april)
2.Yung: 'Ongoing Dispute' (Pnkslm-album/Ude nu)
3.Lande Hekt: 'Going to Hell' (Get Better-album/Ude nu)