Roskilde jubler over katastrofe-koncert

Roskilde Festival ønsker ikke at kommentere, at onsdagens Red Hot Chili Peppers-koncert er blevet sablet ned af et stort set enigt anmelderkorps

Anthony Kiedis på scenen med dansk
Anthony Kiedis på scenen med dansk

Red Hot Chili Peppers skuffede endnu en gang på Roskilde Festival. Foto: Per Lange Roskilde 2016 Anmeldere: Red Hot Chili Peppers floppede igen

ANMELDELSE: Red Hot Chili Peppers var usædvanligt punktlige og spillede fra præcis 22.30 til 00.00. Foto: Per Lange Roskilde 2016 Ny skandale: Red Hot i sort på Orange

Det er sjældent, at det danske anmelderkorps er stort set enige om, at sable en festivals hovednavn ned.

Det skete i 2007, da Red Hot Chili Peppers spillede en legendarisk dårlig koncert på Orange Scene, og det skete igen i aftes, da selvsamme funkrockere skulle forsøge at rette op på fortidens pinlige brøler.

Kaster man et blik på dagens aviser, kan man dog hurtigt konstatere, at det ikke lykkedes at vaske skampletten fra 2007 væk - tværtimod blev den tværet godt og grundigt ud.

Bassisten Flea hoppede, sprang, dansede og gik sågar på hænder under onsdagens rodede jam-koncert på Orange. (Foto: Per Lange)
Bassisten Flea hoppede, sprang, dansede og gik sågar på hænder under onsdagens rodede jam-koncert på Orange. (Foto: Per Lange)
 

Ekstra Bladet giver koncerten to stjerner og konstaterer, at festivalen har spildt et tocifret millionbeløb på ingenting.

BT er endnu hårdere og giver koncerten en enkelt sølle stjerne og påpeger, at det var 'en pinligt ringe og i perioder direkte skammelig koncert'.

Ris i egen avis
Og det er ikke kun de kritiske tabloid-medier, der er ude med riven.

I Roskilde Festivals egen reklameavis Orange Press - der får anmeldelserne leveret af musikmediet Soundvenue - tildeles koncerten sølle to stjerner og Kiedis og co. får besked på, at de ikke behøver at vende tilbage foreløbig.

Politiken er ligeledes med på den tostjernede bølge, og avisens anmelder Pernille Jensen skriver, at koncerten efterlod hende med en 'trist følelse'.

Triste følelser er der dog bestemt ikke at spore hos Roskilde Festivals musikansvarlige Anders Wahrén, der jubler over den udskældte koncert, som han beskriver som en god start på festivalen.

- Det var en gruppe veloplagte herrer, der indtog Orange scene onsdag aften. Man kunne se, at publikums arme røg i vejret hele vejen rundt på pladsen. Allerede fra pladsen åbnede kl.17 begyndte folk at sætte sig i kø for at få en plads i pitten, og stemningen til koncerten bar præg af den forløsning, det er, når man har siddet og ventet i mange timer. Publikum så i den grad ud til at have en fest, og det var en god måde at sætte festivalen i gang, skriver Anders Wahrén i et svar til Ekstra Bladet.

Frontmand Anthony Kiedis under gårsdagens koncert, der ifølge de fleste anmeldere ikke kalder på en gentagelse. (Foto: Per Lange)
Frontmand Anthony Kiedis under gårsdagens koncert, der ifølge de fleste anmeldere ikke kalder på en gentagelse. (Foto: Per Lange)
 

Det har ikke været muligt at få Anders Wahrén eller andre fra Roskilde Festivals ledelse til at forholde sig til den voldsomme og stort set enstemmige kritik.

Der er dog blevet tid til at formulere lidt flere skriftlige roser om onsdagens koncert:

- Der var mange unge gæster blandt publikum, der ikke har haft chancen for at se Red Hot Chili Peppers live før nu. Det var dejligt at se dem der, for det ville være synd for dem at misse sådan et ikonisk band på Orange, skriver Andres Wahrén og fortsætter:

- Bandet var tændte før koncerten, og publikum viste også, at de gerne ville deltage i festen og skråle med på klassiske numre som Californication i én stor fællessang. Red Hot Chili Peppers kom for at vise, at de stadig har noget at byde på, og det synes jeg, at de viste og gjorde med stor energi og spilleglæde, skriver Anders Wahrén.

Festivalen melder, at de formentlig vender tilbage senere i dag med en kommentar vedrørende koncertens lydniveau, der blev kritiseret for at være alt, alt for lavt.

Se seneste nyt fra festivalen her:

12 kommentarer
Vis kommentarer

Thomas Treo skamhører

1.Tomahawk: 'Tonic Immobility' (Ipecac-album/Ude 26. marts)
2.Sosa: 'Dat' (Black Cheese-single/Ude 12. marts)
3.Arab Strap: 'As Days Get Dark' (Rock Action-album/Ude 5. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Communions: 'Pure Fabrication' (Tambourhinoceros-album/Ude 23. april)
2.Yung: 'Ongoing Dispute' (Pnkslm-album/Ude nu)
3.Lande Hekt: 'Going to Hell' (Get Better-album/Ude nu)