Se politiets kække råd til festivalgæsterne

Nordsjællands Politi har taget nye metoder i brug for at nå ud til de unge på årets festivaler

Lørdag starter Roskilde Festival, og Politiet opfordrer til, at festivalgængerne følger de gode råd. FOTO: Tycho Gregers
Lørdag starter Roskilde Festival, og Politiet opfordrer til, at festivalgængerne følger de gode råd. FOTO: Tycho Gregers

'Hvis du ser noget suspekt, nogen der ikke hører til, en young thug, eller nogen der lusker rundt, så underret festivalvagterne eller politiet på 114. Sting er måske gået solo, men du kan altid selv ringe til the police, som man sia.'

Sådan lyder et af de kække råd fra politiet, der forsøger at nå ud til de unge på årets festivaler med fem gode råd til at befærdes på festival.

Og de fem råd er efterhånden blevet et viralt hit, efter Nordsjællands Politi slog dem op på deres Facebookside i torsdags.

Opslaget er blevet delt næsten 3.000 gange og flere end 8.000 har liket det.

De fem råd er oprindeligt skrevet af Midt- og Vestsjællands Politi i forbindelse med Roskilde Festival, men Nordsjællands Politi valgte at redigere lidt i rådene, så de henvender sig mere til unge.

MagicBox tager sig flot ud, når mørket falder på. Foto: Anthon Unger DK MusikNYT Her er den vildeste Tinderbox-fest

Du kan læse politiets gode og kække råd her:

Pas på dine værdigenstande
Lad ikke penge og værdigenstande ligge i dit telt. Tyvene går især efter tablets, mobiltelefoner, kameraer, dyrt tøj og dyre tasker. Lad det dyre udstyr, som for eksempel Jane Fonda aerobic VHS-båndet, blive hjemme, hav det på dig, eller lås det inde, så genstandene ikke ender i hænderne på nogle østkyst hustlers.

Pas på hinanden
Pas på hinandens ting og hold øje med naboens telt. Hvis du ser noget suspekt, nogen der ikke hører til, en young thug, eller nogen der lusker rundt, så underret festivalvagterne eller politiet på 114. Sting er måske gået solo, men du kan altid selv ringe til the police, som man sia.

Hold øje med dine drikkevarer - og din væskebalance
Sæt ikke drikkevarer, hvor nogle chemical brothers kan putte noget i dem. Et godt råd er desuden at drikke alkohol med fornuft. En hel turboweekend ude af kontrol med pinlige optrin og blackouts er grusom. Hvis en ven eller veninde alligevel er blevet for dizzy mizz lizzy, så sørg for, at personen ikke er alene. Hvis det dagen derpå gør avavav, kan du gøre dig selv til en af hverdagens helte ved at sørge for mad og drikke, så de ikke dehydrerer.

Drop pirattaxaen
Undgå at køre med pirattaxa. Det kan virke som den smukkeste ide at hoppe ind i en fremmed blue van, men du ved ikke, om chaufføren er som en tam impala eller har ondt blod. Desuden er det slet ikke sikkert, at chaufføren har kørekort.

Giv lyd til dem derhjemme
Hvis du er young som Neil eller Paul, så ring eller SMS hjem til magtens korridorer med jævne mellemrum, så de ved, at du ikke opfører dig som en bisse. De kan ikke fornemme din aura på så lang afstand, og de kommer til at sidde i et house of pain, hvis de ikke ved, du har det godt.

25 kommentarer
Vis kommentarer

Thomas Treo skamhører

1.Loretta Lynn: 'Still Woman Enough' (Legacy-album/Ude 19. marts)
2.Skegss: 'Rehearsal' (Loma Vista-album/Ude 26. marts)
3.DJ Muggs the Black Goat: 'Dies Occidendum' (Sacred Bones-album/Ude 12. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Communions: 'Pure Fabrication' (Tambourhinoceros-album/Ude 23. april)
2.Yung: 'Ongoing Dispute' (Pnkslm-album/Ude nu)
3.Lande Hekt: 'Going to Hell' (Get Better-album/Ude nu)