'X Factor'-Martin stjerne-amok på Roskilde

Martin Hedegaard fik hele fem stjerner for sin Saveus-koncert. Se nummer fra koncerten her

ANMELDELSE - Saveus - Der er sket en del, siden Martin Hedegaard alias Saveus vandt X Factor. Foto: Jonas Olufson. Roskilde 2016 'Vi knepper jer med følelser'

Martin Hedegaard fra Ørum vandt som 15-årig Michael Jackson-klon i 2008 i første sæson af 'X Factor', hvilket resulterede i albummet 'Show the World', der endte med at sælge i omegnen af 100.000 eksemplarer. Siden forsvandt han fra rampelyset, men har altså indtil videre stået for den første og  eneste musikalske succes, som tv-konceptet har budt på.

Tirsdag spillede han med sit Saveus-projekt på Roskilde Festivals Countdown-scene, men selv om man sjældent nævner 'X Factor' og Roskilde Festival i samme sætning, var det for hovedpersonen selv en helt naturlig ting at optræde på Roskilde.

Martin Hedegaard i front for Saveus tirsdag på Roskildes Countdown-scene. Foto: Jonas Olufson.
Martin Hedegaard i front for Saveus tirsdag på Roskildes Countdown-scene. Foto: Jonas Olufson.
 

Føltes det som udebane, hjemmebane eller noget helt tredje?

- Hjemmebane. Det her føltes virkeligt som vores publikum. Med det mener jeg, at det er folk på min egen alder, vi er lige langt i livet. Jeg kan identificere mig med dem. Men geografisk er det udebane. Der er langt til Viborg.

Hvordan fejrede du koncerten?

- Det var helt fantastisk at spille koncerten i går. Lige da vi gik af scenen, gik bandet og jeg totalt amok og hoppede og dansede i mindst fem minutter. Så fortalte vi hinanden, hvor stolte vi var over det vi lige havde gjort og oplevet. Og så fejrede jeg videre bagefter med mine venner og noget familie.

Hvordan føles det at være den første 'X Factor'-deltager, der spiller på festivalen?

- Jeg er enormt stolt over at spiller på præcis den her festival med Saveus. Jeg tænkte ikke over, at jeg er den første 'X Factor'-deltager, der spiller her. Men som jeg sagde fra scenen i går under koncerten: Fortiden bestemmer ikke hvem du er.

Hvad skal du selv se på festivalen?

- Jeg har en svaghed for M83, som jeg har set et par gange før. Jeg skal helt klart også se Tame Impala. Og så skal jeg se The Minds Of 99. Dem har vi et godt forhold til og jeg er sku fan. Chinah, som jeg så lige inden vi selv spillede, var også fedt.

Hvad er dit eget forhold til festivalen. Er du stamgæst?

- Jeg har været her fem gange i løbet af mig liv. Jeg har fundet virkeligt meget musikalsk inspiration her. Mange af mine musikalske drømme er blevet født på den her festival, og det var en stor drøm der gik i opfyldelse i aftes.

Thomas Treo skamhører

1.Robert Finley: 'Sharecropper's Son' (Easy Eye-album/Ude 21. maj)
2.Motorpsycho: 'Kingdom of Oblivion' (Rune Grammofon-album/Ude 16. april)
3.Liar Thief Bandit: 'Deadlights' (The Sign-album/Ude 14. maj)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Iceage: 'Seek Shelter' (Mexican Summer-abum/Ude 7. maj)
2.Orions Belte: 'Villa Amorini' (Jansen-album/Ude nu)
3.Skullcrusher: 'Storm in Summer' (Secretly Canadian-ep/Ude nu)