30-årig mor: Derfor onanerede jeg under fødslen

Australsk fødselsfotograf onanerede i stedet for at få en blokade under sin seneste fødsel

Følg Sex & Samliv

I infernoet af smerte, skrig, blod, lort og gråd skal der også være plads til klitoris-stimulation og en fødselsorgasme eller to.

For de fleste, der har været vidne til en fødsel eller selv født, kan sex virke som noget ret malplaceret. Men ikke for britiske Angela Gallo, som på dailymail.co.uk fortæller om sine oplevelser.

Først og fremmest handler klitorisstimulation og fødselsorgasmer om smertelindring for den 30-årige mor til to.

Ved sin første 45-timer lange fødsel fik hun en epidural-blokade, og derfor besluttede hun, at nummer to skulle være så medicinfri og naturlig som muligt. Den varede så seks timer. Det skal lige bemærkes, at efterfølgende fødsler ofte er kortere.

- Det er ingen seksuel trang overhovedet. Det er min krop, der siger 'her er en naturlig smertelindring.' Det handler om at udforske sine muligheder i forhold til fødslen og at tage ejerskab på et fysisk og følelsesmæssigt plan, mener Gallo, der er fødselsfotograf, som man kan bestille på samme måde som en bryllupsfotograf.

Nogle kvinder kan få orgasme under fødsel

Onani under veer
- Onani gav så meget mening for mig, mens jeg kæmpede mig gennem veerne. Jeg kan huske, at min mand sagde: 'Har du lyst til sex?' Og selv om jeg ikke kunne gå ned ad den vej, forstod jeg, hvad han mente. Han må have læst mine tanker, fortæller Gallo og fortsætter:

- Klitoris-stimulation var en kæmpe gave. Det flyttede min fokus til min vagina, til energien der kogte i mig. Det gav min en fornemmelse af kontrol over mine følelser. Veerne blev meget mere udholdelige, og pauserne så meget mere nydelsesfulde. Orgasme på en seksuel måde: Nej. Nydelse: Ja.

På sin blog giver Gallo om tre grunde til at onanere under fødsel:

Ocytocin - kærlighedshormonet, samhørighedshormonet, sexhormonet - udskilles i rå mængder ved brystvorte- og klitoris-stimulation, ved orgasme, ved kys og kram. Så der er bare om at komme i gang, når veerne er på vej.

Onani og orgasme er smertelindrende. Både i forhold til den lille hovedpine og den store ve-smerte. Flere studier viser, at kvinder bliver mere smerte-tolerante, når vagina eller klitoris stimuleres.

Og så er det godt for humøret: Præcis som man kan være helt høj og summende og velbehagelig træt efter en gang god sex, så kan klitorisonani få dig til at slappe af under fødslen.

Der er ingen meldinger om, hvad mandeonani under fødsel eventuelt kan være godt for... Måske afstressende.

Rebecca: 'Jeg fik en fødselsorgasme'

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU