3D-klitoris skal give kvinder mere sexnydelse

Klitoris er langt større end du troede

Video om 3D-klitoris.
Følg Sex & Samliv

Klitoris er ikke bare den lille tap over kønsåbningen - det er nemlig kun toppen af isbjerget så at sige. Hele klitoris-organet, der udvikles af det samme væv som mandens penis, er langt større:

Men mange ved ikke, at klitois har 'ben' med svulmelegemer, der - ligesom penis - fyldes med blod og erigeres, når kvinden er ophidset:

Den største forskel på penis og klitoris er, at det meste af klitoris ikke er synlig.

 

Det har den franske forsker i social-medicin, Odille Fillod tænkt sig at ændre lidt på. Ifølge theguardian.com har hun lavet en 3D-model af klitoris, som man kan printe ud og bruge i for eksempel seksualundevisningen i skoler. Se video om modellen over artiklen her.

- Det er vigtigt, at kvinder har et mentalt billede af, hvad der egentlig sker i deres krop, når de bliver stimuleret. Når kvinden forstår den nøglerolle, som klitoris spiller, kan hun holde op med at føle skam eller føle sig eller unormal, hvis penis-i-skede-sex ikke gør noget for hende - hvilket, set i forholld til anatomien, er tilfældet for de fleste kvinder. Det er at vigtigt at forstå, at det, der svarer til penis hos kvinden, ikke er vagina, men klitoris. Jeg vil gerne vise, at mænd og kvinder ikke er fundamentalt forskellige.

Fillod håber, at både læger og lærere vil bruge hendes klitoris (altså skulpturen) til at undervise i sandheden kvindenskrop.

- Frankrig har et ry som værende seksuelt sofistikeret, men der kun i forhold til mandlig seksualtiet. Jeg tror, kvinder vil eksperimentere mere, når de forstår, at kvinder også har et erektilt system. De vil indse, at nydelse ikke er noget magisk, som kun en partner ved, hvordan man kan give.

Det er planen, at 3D-modellen sammen med en film skal indgå i nyt undervisningsmateriale til brug i seksualundervisning i Frankrig.

Her kan du få opskriften på klitoris i 3D.

Forskerchok: Klitoris er vigtigst

Derfor får kvinder orgasme

Hver anden kvinde får multiorgasmer

HERUNDER SEXPERT-TV: Her sidder kvindens orgasme:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind