Adr - dette skal du IKKE gøre for at tænde hende

Væmmelse er en stærkt usexet følelse, især for kvinder

- Kvinder er mere sårbare overfor at pådrage sig sygdomme gennem sex, og får værre symptomer, når de er blevet syge, så vi forventede, at især kvinder vil tænde af, når de føler væmmelse. (Foto: shutterstock.com)
- Kvinder er mere sårbare overfor at pådrage sig sygdomme gennem sex, og får værre symptomer, når de er blevet syge, så vi forventede, at især kvinder vil tænde af, når de føler væmmelse. (Foto: shutterstock.com)

Muligvis kommer det ikke bag på nogen, men det er en klar fordel at være ren og sygdomsfri, hvis man vil gøre sig forhåbninger om udveksling af kropssafter med en kvinde.

Det er en af konklusionerne på en ny videnskabelig undersøgelse, publiceret i PLOS One.

- Sex inkluderer blandt andet kontakt med kropslugte- og væsker, som i andre sammenhænge er kraftige markører for sygdom og som derfor vækker afsky, lyder der fra en af forfatterne bag studiet, Diana Fleischman, evolutionspsykolog fra University of Portsmouth.

- Kvinder er mere sårbare overfor at pådrage sig sygdomme gennem sex, og får værre symptomer, når de er blevet syge, så vi forventede, at især kvinder vil tænde af, når de føler væmmelse.

Det er - som vanligt - lidt mere kompliceret med de der kvinder. (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Det tænder kvinder på (måske)

Undersøgelsen foregik således:  76 kvinder mellem 18 og 42 deltog. De blev inddelt i fire grupper, En gruppe så ulækre billeder, før de så en erotisk film, en så en erotisk film før de ækle fotos, den tredje gruppe blev vist skræmmende billeder før den frække film, og det fjerde hold fik glæden af at se den erotisk snas, før de måtte se de skræmmende fotos.

De ulækre billeder var fx skadede mennesker, lig, afføring og opkast. De skræmmende fotos: Voldelige personer, farlige dyr, våben, tonadoer. De erotiske film var produceret af kvinder til kvinder.

Deltagerne skulle angive deres egen følelser af ophidselse, væmmelse og frygt, Desuden blev deres fysiske ophidselse overvåget via fotopletysmografi, der måler blodgennemstrømningen i skeden.

Det viste sig, at kvinder, der så de ulækre billeder før den frække film, var tre gange mindre fysisk liderlige i forhold til de kvinder, der så de skæmmende fotos, og også langt mindre i forhold til de andre grupper. Jo mere æklet, des mindre liderlig.

De subjektive rapporteringer viste dog ingen markante forskelle i forhold til, hvilke følelser der blev vækket før de erotiske film.

Overgreb er overgreb - også selv om kvindens krop reagerer på det. (Foto: All Over) Sex & samliv Våd, men ikke villig

Overordnet viste kvinder, der i forvejen har en lav tærskel for afsky, mindre ophidselse ved erotiske film efter de væmmelige fotos.

Andre studer har peget på, at mænd i mindre grad føler, at noget er ulækkert, hvis de er liderlige. Men i denne undersøgelse kunne det samme ikke siges om kvinder, måske fordi de er mere sårbare overfor at pådrage sin en kønssygdom, lyder det i rapporten.

- Når vi skal beslutte, om vi vil dyrke sex, er der en handel, vi må overveje. På den ene side skal vi have sex for at reproducere, og på den anden sige medfører sex risiko for at sygdomme. Vores resultater peger på, at den historie er mere kompliceret for kvinder, og at kvinder reagerer anderledes i forhold til, hvordan ophidselse påvirker deres væmmelse.

Væmmelse har tidligere vist sig at have betydning for aseksualitet, sexundvigende adfærd, lav sexlyst samt vaginismus.

Heller ikke i aften, skat. Jeg har skedekrampe. (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Skedekrampe hyppig blandt konservative

Sex & samliv Hendes krop siger ja, men munden nej

Sex & samliv Liderlighed får dig til at tænde på sære ting

19 kommentarer
Vis kommentarer