Annonce:
Annonce:

Alle kvinder kan få multiorgasmer

Og her er teknikkerne...

Sexologen giver sine bedste orgasmetricks.
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sexologen lærer kvinde at komme --

Mens mange kvinder kæmper en brav kamp for at opnå en enkelt orgasme, er andre anderledes heldigt stillet. De kan ride på en orgasmebølge og opnå flere hinanden følgende orgasmer.

To sexologer hævder, at alle kvinder i princippet kan blive multiorgasmiske.

Klinisk sexolog og psykoterapeut Kristie Oversteet påstår, at alle kvinder anatomisk set er udstyret, så de kan få flere orgasmer i træk.

Hvor mandens erigerede penis som oftest falder sammen efter udløsning, sker der ikke det samme for kvindens homologe kønsdele. De fleste mænd kræver som minimum 30 minutter for at kunne præstere noget, der minder om en erektion igen.

Annonce:

- Efter orgasmen er kvindens kønsorganer stadig fyldt med blod og således befinder hun så på det orgasmiske plataue, der tillader hende at opleve multiorgasmer, påstår Overstreet.

Men hvis det er så enkelt, hvorfor får alle kvinder så ikke multiorgasmer?

Ifølge Overstreet skyldes det blandt andet mentale blokeringer.

- Nogle kvinder er ikke forbundet med kroppen, og det kan forhindre dem i at få multiorgasmer. Andre kvinder føler sig presset til at få orgasme under sex eller onani, hvilket ikke giver dem tid til at få de ekstra orgasmer, før de går ind i den refraktære fase, hvor ophidselsen falder helt.

Klitoris er vigtig her, for den kan overstimuleres. Efter orgasmen er den ekstremt sensitiv, så skal absolut ikke gnides voldsomt, hvis målet er endnu en orgasme, forklarer Overstreet, der også peger på, at skam og skyld omkring sex, dårligt kropsligt selvbillede samt manglede tillid til partneren kan være andre forklaringer på, hvorfor kvinden ikke får multiorgasmer.

Annonce:

Dette kan kvinden gøre
- Det vigtigste er at være til stede i kroppen. Det handler om at vide, hvad der føles godt og at være forbundet med den, forklarer Overstreet.

Mange er fanget oppe i hovedet uden at vide det. Derfor skal der skabes forbindelse til kroppen, til sanserne og sansninger og til at kunne give slip. Her kan åndedrætsøvelser, meditation og kommunikation hjælpe.

- Når du er sammen med din partner, skal du fortælle, hvad du har brug for under ophidselsesfasen, så vedkommende ved, hvad han/hun kan hjælpe dig med at få mulitorgasmer. Og husk at give dig selv tid til det.

Hver anden kvinde får multiorgasmer

Nysgerrighed
Den danske sexolog og psykolog Michelle Miller, der specialiserer sig i kvindens seksualitet, har denne opfattelse af kvinder og multiorgasmer.

- Teoretisk set kan alle lære det, praktisk set lærer alle det langt fra. Det kan skyldes flere ting: Fordi alle kvinder ikke er lige vilde med deres krop, fordi alle kvinder ikke er lige seksuelt nysgerrige, og fordi orgasmer ikke er lige vigtigt for alle kvinder.

Annonce:

- Alle kvinder kan øve sig og helt sikkert opleve alt muligt dejligt undervejs. Fysiologien spiller også en rolle - størrelsen og former på eksempelvis klitoris og vagina, dine hormoner osv. danner det fysiske udgangspunkt for, hvad du kan mærke/opleve - men er ikke determinerende i en sund og rask krop.

Skal de fokusere mindre på klitoris og mere på vagina?

- Mit råd er: Mærk efter. Som udgangspunkt - stimuler alt, hvad der kan stimuleres. Og aldrig klitoris alene eller som forspil. Klitorisstimulation på en 'kold' krop, der kommer lige fra Netto, er det værste. Klitorisstimulation virker bedst, når du allerede er lidt varm og kåd og især, mens du stimuleres andre steder samtidigt.

Orgasme-nyt: Klitoris er vigtigst

Hovedet
Helt overordnet drejer det sig dog først og fremmest om mindfulness, mener Michelle Miller:

- Hjernen skal slukke, for at missen kan tænde. Tanker, stress, bekymringer og fravær/dissociation er noget af det, der fjerner kvinden allermest fra den seksuelle akt, og derfor også fra sin krop. Når hun ikke er til stede, har hun sværere ved at opnå orgasme. Så brug eksempelvis vejrtrækningsteknikker til at skabe et anker i nuet i din krop.

Annonce:

- Jo vigtigere seksualitet er for dig, jo nemmere adgang til dine orgasmer har du. Gå på opdagelse i din krop, læs bøger/artikler, tag på kurser, undersøg legetøjsmarkedet osv. Jo mere du undersøger og interesserer dig for dine orgasmer, jo større sandsynlighed er der for at du får adgang til din nydelse.

- Vær aktiv og initiativrig under sex - det vil sige, tag seksuelt initiativ, bevæg kroppen aktivt, sid ovenpå din partner, vær med til at forme elskovsdansen. Når kroppen er i bevægelse, er du nemmere til stede i den, og to-do listerne i hovedet glider væk.

- Og jo mere aktivt du er med til at præge dansen, jo bedre kan du udtrykke og forfølge dine lyster. Den frie bevægelse hænger for de fleste kvinder positivt sammen med, at hun tænker positive tanker om sig selv, sin krop og sine seksuelle 'kompetencer', forklarer Miller.

Stimuler så meget som overhovedet muligt. Hvis du stimulerer nerverne omkring klitoris, vagina og oppe omkring livmoderen samtidigt, aktiverer du hele underlivsnetværket. En klassiker, der virker for de fleste, er stimulation af klitoris under penetration. Leg med dybden af penetration, og eventuelt også stimulation af anus.

Annonce:

- Snak med din partner - det er sexet. Jo bedre i snakker sammen om sex, jo friere du er i dine udtryk og behov, og jo mere han/hun lytter til dig, jo bedre går det. Hvem du har sex med, spiller i øvrigt også en rolle - jo længere din mandlige partner kan holde, især indenfor tidsrammen 15-25 minutter, og jo bedre hans seksuelle teknik og tilgang til din krop er, jo bedre kan du åbne op i kroppen, give dig hen og nå længere ind i din nydelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: