Alle kvinder kan sprøjte

Selv om der stadig er uklarhed, om hvad væsken består, er myteorgasmen reel nok, mener ekspert

Sprøjteorgasme - er det nu også så vigtigt?

Ja, siger Deborah Sundahl, der er verdens førende G-punkts- og sprøjteekspert og har arbejdet med emnet i 25 år. Ikke, at en kvinde ikke kan leve uden, men oplevelsen er simpelthen synd at gå glip af. Og man hører tydeligt den respekt og alvor, hun har omkring 'The Feminine Fountain' (det kvindelige springvand), når hun taler om det

Tidenskvinder.dk har leveret denne artikel om sprøjteorgasmer.

Hvad er en sprøjteorgasme?
Ligesom lægevidenskaben til stadighed diskuterer G-punktets eksistens, er der lige så mange, der er i tvivl om, hvad sprøjteorgasmer egentlig er for noget.

Sprøjteorgasme, som også kaldes kvindelig ejakulation, springvandsorgasme, vådorgasme m.m. (squirting, gushing, female fountain) er en form for orgasme, hvor der udskilles en betydelig mængde klar væske fra kvindens skede.

De fleste forskere er enige om, at væsken kommer fra nogle kirtler placeret på skedevæggen. De hedder Skenes kirtler og er en slags kvindelig udgave af mandens blærehalskirtel, der producerer det meste af hans sædvæske. Selve ejakulationen er forskellig fra kvinde til kvinde.

Den kan variere fra en noget stærkere skedesmørelse eller sivende væskeudskillelse til en decideret udsprøjtning. Væsken er klar og neutraltsmagende, basisk og er ikke tis. En sprøjteorgasme kommer ikke altid i relation med en decideret orgasme, men ofte når G-punktet og andre punkter i kvindens skede stimuleres.

Ikke alle forskere er enige om det: Hvis det er tis, må hun ikke sprøjte i boblebadet. (Shutterstock.com) Sex & samliv Sandheden om kvindernes våde orgasmer

Kvindelig ejakulation er en kraftfuld, smuk, sund og stadig en ret mystisk seksuel respons, som kvindekroppen kan give. Lærer du først din ejakulation at kende, er der mange slags glæde og nydelse at hente her – dybe glæder, der hænger sammen med selve det at være kvinde, siger Deborah Sundahl.

Kom til workshop i sprøjteorgasme

Blokerer i hovedet
Måske sidder du og nikker genkendende nu – det kan være, du allerede er lidt af en sprøjteekspert. Men det er også muligt, at både ordene 'kvindelig ejakulation' og 'G–punkt' er relativt nye for dig. Mange kvinder har gjort adskillige forsøg - med og uden partner - på at fremkalde et mindre springvand fra deres skød, uden held. Og en del af dem har helt opgivet og tænker, at de nok simpelthen mangler den 'funktion.' Men det er der ingen grund til.

– Alle kvinder kan sprøjte, for vi har alle sammen et G-punkt, fastslår Deborah Sundahl.

Hun forklarer, at som med alle andre nye færdigheder, så er præstationsangst den største fjende. Hvis man ikke tror man kan, så bliver det nærmest umuligt at kunne. Hvis du har fået den idé, at det kun er ANDRE kvinder, der kan sprøjte, så er første ændring, der skal til, en mental omstilling. For det kan du også.

Blidt, ikke hårdt
Eksperten mener, at mange sprøjtelystne kvinder går galt i byen ved at gå meget målrettet til værks. For det meste, når man søger info om, hvordan en sprøjteorgasme opnås, er det nemlig meget kontante metoder, man finder henvisninger til. Søger man på 'squirt' på internettet, vil du støde på videoer og anvisninger til, hvordan man via ganske hård stimulation kan påvirke et særligt sted i kvindens skede, til hun sprøjter væske ud - i større eller mindre mængder.

Dette er ikke måden, som Deborah Sundahl er fortaler for - hun mener, at G-punktet skal vækkes nænsomt. For mange kvinder er første skridt overhovedet at lokalisere det følsomme punkt.

Det sidder ikke så langt inde i skeden, som mange tror.

I filmen 'The Female Ejaculation - The workshop' demonstrer tre kvinder, hvordan det faktisk er muligt at se G-punktet, hvis man sidder i en stol med spredte ben og med fingrene åbner skedeindgangen og presser udad. Så kommer det til syne som et felt med en lille smule mere riflet struktur end det omgivende væv.

Væske uden klimaks
I det hele taget er manges opfattelse af, hvad en kvindelig ejakulation er lidt misvisende. Mange af de sprøjt, du kan finde på filmklip, er for eksempel ene og alene resultatet af en mekanisk påvirkning. Det er altså ikke nødvendigvis et højdepunkt af nydelse for kvinden, når væsken fosser ud. For at sige det lige ud, så fungerer det omtrent, som hvis du driller drøblen længe nok, og på et eller andet tidspunkt sker der noget (omend det her føles noget anderledes).

Der er IKKE nødvendigvis en orgasme knyttet sammen med sprøjtet. Stimulering af G-punktet fører til ejakulationen, men der er ikke noget helt 'særligt teknisk,' der skal foregå, før væsken frigives.

- Faktisk er det ikke bare muligt men normalt at afgive væsken uden at vide det. Mange kvinder tror bare, det er ekstra smørelse og er ikke klar over, hvad der foregår, fortæller eksperten. Det er sådan set ikke noget nyt, du helt skal have fat i, du skal bare lære at tune ind på det, kroppen allerede kan.

Få sprøjteorgasme med sexlegetøj

Nej, det er ikke tis
Kvindelig sprøjteorgasme er ikke et spørgsmål om at lave en flot opvisning. Det handler om nydelse, men ikke bare det. Det er direkte sundt at sprøjte, mener den anerkendte amerikanske sexterapeut Deborah Sundahl. En hæmsko for at overgive sig og opleve ejakulationen er ofte, at kvinden tror, hun kommer til at tisse - for lige før væsken kommer, føles det nemlig sådan.

- Afslapning er helt afgørende for, om dit kvindelige springvand kan flyde. Og du skal ikke bekymre dig, for det er IKKE tis, der kommer ud, fastslår eksperten, der også kan fortælle, at væsken er helt lugtfri og som regel er klar som vand. Udover den skjulte nydelse gemt dette hemmelige sted, kan massage af G-punktet faktisk være med til at hele psykiske blokeringer og skader på vores seksualitet.

– Når G-punktet påvirkes - og det bliver det tit under samleje, eller hvis kvinden bruger en dildo - så bygges der prostatavæske op indeni kvinden. Men hvis kvinden ikke giver slip på det, så går det tilbage i kroppen, nemlig til blæren. Når nogle kvinder døjer med blærebetændelser, så kan det være derfor, siger Deborah Sundahl.

- Erfaring viser også at mænd, stik imod hvad mange kvinder tror, faktisk er vilde med at deres kvinder kan sprøjte - og at hjælpe dem til det. De elsker at give deres kvinde den gave, og det styrker parrets tilknytning.

Det får du brug for
Tålmodighed: Nye teknikker kræver tid. Første gang du havde sex eller rørte ved din klitoris, så føltes det måske nok dejligt – men du var nok ikke helt klar over, hvordan du skulle bygge nydelsen op, så det kunne blive til en orgasme. Det er det samme med G-punktet og sprøjteorgasmer.

Vedholdenhed: Hvis du gerne vil lære noget nyt, så må du blive ved med at prøve, også selv om der ikke sker så meget i første omgang. Arbejd lidt med dig selv i en fast rytme, f.eks. hver anden aften.

Privatliv: Det er klogt at tage de indledende runder alene. Selv en partner du stoler på, kan føles

som en tilskuer, når du bliver usikker og er på ny grund. Og når alt kommer til alt, er det jo din krop.

Afslapning: Slap af overfor projektet. Du kan alligevel ikke presse det til at lykkes. Dette her er noget, du leger med, en udforskning. Alt, du oplever undervejs, er brugbare erfaringer.

Her er læsernes vildeste sprøjteorgasmer

Miniguide til den glade giver
Kære mand - eller kvinde, der nyder kvinder. Hvis du ikke allerede har spottet G-punktet, så har du og din partner en liflig leg til gode. Har du lyst til at udforske og glæde din partner, kommer her nogle tips:

Først og fremmest så undlad at forvente en sprøjteorgasme. Drop målrettetheden. Væsken er ikke det vigtigste her - nydelsen og trygheden er derimod det væsentligste. Forspil er essentielt, og det bliver lettere for dig at finde G-punktsområdet, jo mere tændt kvinden er. Kys, kram, sig dejlige ord. Tag jer tid.

Hun skal slappe helt af, dæmp lyset, hvis det hjælper. Måske vil hun ligge ned på ryggen, svagt hævet med puder under numsen og måske under knæene. Det er en god arbejdsstilling for dig, plus du kan stimulere hende med tungen eller den anden hånd ind imellem.

Nu skal du finde det forjættede punkt. Før din finger et par centimeter ind i hende. Bøj den, så fingerspidsen peger op mod hendes mave. Her rammer du nu skedens forvæg. Når du kan mærke en lidt rillet bule, er du på rette vej. Nus og tryk forsigtigt, så svulmer området op – hvis det ikke allerede er sket.

Du skal ikke stimulere hårdt eller vildt. Glem hvad du evt. har set på film. Prøv med et vedvarende, blidt pres derinde. Tjek hvordan hun reagerer, justér undervejs. Du kan også stryge hen over stedet. Du skal ikke variere alt for meget, da rolige bevægelser er gode. Kontinuitet er nøgleordet her.

I kan også prøve at bruge en G-punkts-stimulator. En helt enkelt dildo designet til formålet fås i enhver erotisk shop. Tit er de let krumme. Nogle af dem er ret avancerede, og mange har vibratorfunktion også. I første omgang, mens I træner, så lad den være slukket, hvis I har fået fat i en motoriseret en af slagsen. Bare til I føler jer sikre på, hvordan det hele fungerer.

Om I bruger fingre eller dildo, så stop, før der går præstation i den. Det skal være dejligt hele tiden, ellers er det bedre at genoptage legen en anden gang.

Hvis I vil se, om I kan få en G-punktsorgasme ved at elske, så er det værd at prøve med manden ovenpå kvinden, mens hun ligger på maven eller er i traditionel doggystyle. Men det kræver lidt øvelse at ramme G-punktet – med mindre det altså sker helt af sig selv, det gør det nemlig ofte.

Få den ultimative guide til sprøjteorgasmer på tidenskvinder.dk

 

0 kommentarer
Vis kommentarer