Alle kvinder tænder på andre kvinder

Heteroseksuelle kvinder tænder i høj grad også på andre kvinder, viser nyt studie

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Heteroseksuelle kvinder tænder på mænd, biseksuelle kvinder lader sig ophidse af begge køn, og homoseksuelle kvinder vil hellere have en dame.

Sådan definerer vi i dagligdagen kvinders seksualitet, men den sondring kan være for snæver. Det er budskabet i et nyt studie, som de canadiske forskere bag har kaldt ‘Heteroseksuel, men ikke snæver’. Det skriver Videnskab.dk. Læs hele artiklen på Videnskab.dk

Heteroseksuelle kvinder tænder nemlig både på Simon og Henriette, hvor de homoseksuelle kvinder i højere grad kun lader sig ophidse af Henriette.

- Andre studier har vist, at kvinder, uanset om de er til mænd eller kvinder, har en kropslig reaktion på al seksuel stimuli. Når man så prøver at dele det op efter deres seksuelle orientering, kan man se, at de meget heteroseksuelle reagerer på både mandlig og kvindelig stimuli, men jo mere kvinderne er orienterede mod kvinder, des mere reagerer deres kønsorganer kun på kvindelig stimuli, siger klinisk professor på Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet Annamaria Giraldi, som har læst det nye studie.

Læs også på Videnskab.dk: Forskere: 'Englefisse' er ikke farligt

Forskerne delte i undersøgelsen kvinderne op efter deres seksuelle orientering. Nogle af kvinderne definerede sig som komplet heteroseksuelle, andre var lidt mere vævende, nogle var til begge køn, mens den sidste gruppe udelukkende var til kvinder.

Alle kvinder blev udsat for enten at skulle se eller høre forskellige seksuelle situationer, hvor mænd og kvinder, mænd og mænd og kvinder og kvinder havde sex med hinanden. Imens blev det målt, hvor meget blod, der løb til skeden, og kvinderne skulle bagefter svare på, om de følte sig seksuelt ophidsede i de forskellige situationer.

Læs også på Videnskab.dk: Penisstørrelse: Er stor virkelig bedst?

-Før i tiden har Meredith Chivers (studiets hovedforfatter, red.) kigget på kvinderne som én gruppe, men her har hun delt dem op, og når man kigger på dem, som mest tænder på kvinder, reagerer de faktisk ikke meget på mænd. Men de, som tænder meget på mænd, tænder også på kvinder. Det er det nye i det her studie i forhold til det, hun har vist tidligere, hvor kvinders krop reagerer på de fleste seksuelle stimuli, siger Annamaria Giraldi, som selv har forsket i mænds og kvinders tændingsmønstre.

Før det skaber jubel blandt fantasifulde mænd, at heteroseksuelle kvinder åbenbart også bliver ophidsede af damer, er der et vigtigt ‘men’ at være opmærksom på.

For selvom de heteroseksuelle kvinder følte sig ophidsede af at opleve kvinder have sex med kvinder, betyder det ikke nødvendigvis, at de har lyst til at have sex med damer.

Læs også på Videnskab.dk: Gymnasiepiger er porno-glade

-De kvinder, som tænder på at se kvinder have sex, er ikke nødvendigvis lesbiske. Slet ikke. Selvom man bekender sig til at være tiltrukket af mænd, kan man godt blive seksuelt opstemt af at se to piger have sex uden nødvendigvis at have lyst til at være med eller prøve det, siger lektor ved Sexologisk Forskningscenter på Aalborg Universitet Birgitte Schantz Laursen.

Når kvinder bliver seksuelt opstemt handler det nemlig ikke nødvendigvis om det køn, den anden har, fortæller lektoren.

-Det, kvinder tænder på, er mere nærheden, intimiteten og berøringen, end det er, om det er en mand og en kvinde, der har sex, eller en kvinde og en kvinde, der har sex, siger Birgitte Schantz Laursen, som har læst det nye studie, men som ikke har været med til at lave det.

Andre artikler på Videnskab.dk:
De bedste sexspil er barnlige lege

Kvinders lyst har skabt mandens store penis

Endelig fastslået: Så lang er en gennemsnitlig penis

52 kommentarer
Vis kommentarer