Amerikansk universitet i ny sex-skandale

Advarsel: Billederne i videoen kan forekomme stødende

Advarsel: Billederne kan virke stødende.

Støvet har dårligt lagt sig efter forårets historier om seksuelle overgreb og ydmygelser på de amerikanske universiteter, før der nu dukker endnu en sag om ydmygende seksuelle optagelsesritualer, der ville få danske universiteters rustur til at ligne en skovtur med familien, op.

Se også: Magasin sagsøgt: Ny rapport om rystende gruppe-voldtægt

Denne gang er det universitets-broderskabet Alpha Tau Omega fra Indiana University som er i skudlinjen, efter et 29 sekunder langt videoklip dukkede op på sociale medier, skriver flere amerikanske medier, herunder NBC News.

I klippet ses angiveligt et medlem af Alpha Tau Omega give oralsex til en stripper, som holder hans hoved fast mellem sine ben. Rundt om dem står en større menneskemængde, heriblandt flere hel- eller halvnøgne mænd, som venter på deres tur.

Klippet har endnu en gang rettet fokus mod de såkaldte hazing-ritualer, som er ydmygende optagelsesritualer nye kandidater til et broderskab skal gennemgå, før de lukkes ind i varmen.

  Samfund - 30. aug. 2014 - kl. 13:14 TV: Fanget på snapchat: Her ender vild fest helt galt

Ledelsen på Indiana University har reageret ved at suspendere hele Alpha Tau Omega-broderskabet øjeblikkeligt og sætte en intern undersøgelse af forholdene i gang.

'Vores universitet er forpligtet til en omsorgsfuld kultur. Alpha Tau Omega (ATO) er suspenderet med øjeblikkelig virkning mens undersøgelser af hazing-anklagerne foregår', oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Broderskabet har tidligere været involveret i en hazing-skandale, som fik mere end 100 ud af 126 Alpha Tau Omega-medlemmer suspenderet.


Optagelsesritualerne på amerikanske universiteter er omgærdet af meget mystik, og har derfor nærmest en mytisk status. Videoen har tager pis på mænds forestillinger om optagelsesritualerne blandt pigerne.

72 kommentarer
Vis kommentarer