Analyse af 200.000 kvindehadende beskeder: Halvdelen var fra kvinder

Kvinder er mindst lige så store slut shamere og kvindehadere som mænd, viser analyse af tweets

Her kan du se de grove og nedladende kommentarer, som flere fremtrædende kvinder har været udsat for. DR2-programmet 'Ti stille kvinde!' sætter fokus på chikane af kvinder i den offentlige debat.

-- Over artiklen her relateret tv: Lorteluder og psykosesæk --

Kvinder er mindst lige så store slut shamere og kvindehadere som mænd.

Det viser en opgørelse over misogyne tweets på Twitter, ifølge bbc.com.

Over tre uger i omkring årsskiftet 2013/14 trackede folkene på den britiske tænketank Demos brugen af visse ord, der peger på kvindehad.

Mere end 200.000 aggressive tweets med ord som tøjte og luder blev sendt til 80.000 personer i løbet af de tre uger.

Og ved halvdelen af disse var afsenderen altså en kvinde.

Læs: Nikita Klæstrup om slut shaming: Rend mig i selvrespekten

Artiklen på bbc.com refererer også til en 2014-undersøgelse fra kosmetikfirmaet Dove, der viste, at fire millioner ud af fem millioner negative tweets om krop og skønhed var sendt af... kvinder.

Demos brugte algoritmer til at skelne mellem tweets, der blev brugt på aggressive måder, og tweets, der var mere konverserende i tonen.

Researcher på Demos Alex Krasodomski-Jones siger:

- Dette studie er et øjebliksbillede af, hvad der helt grundliggende er personlige og traumatiske oplevelser for kvinder.

- Selvom vi har fokuseret på Twitter, der meget generøse i forhold til at dele deres data med forskere som os, er det vigtigt at pointere, at kvindehad er udbredt på alle sociale medier, og vi skal sikre os at de andre store techfirmaer også deltager i debatten omkring uddannelse og løsningmodeller.

- Hadefuld adfærd hører ikke til på Twitter, og det er en overtrædelse af vores regler, lyder det Twitters sikkerhedschef Kira O'Connor, der lover, at de vil hjælpe forstå og bekæmpe disse udfordringer.

Ifølge forskerne viser undersøgelsen, at selv om de kulturelle og sociale holdninger til uforpligtende sex har ændret sig, er der stadig forskel på, hvad mænd og kvinder 'må.' (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Kvinder ser ned på sexlystne medsøstre

Sexperterne TV: Så fræk er tøjten

Sex & samliv Kvindernes kampdag: De slås for retten til at være en tøjte

  Ifølge forskerne viser undersøgelsen, at selv om de kulturelle og sociale holdninger til uforpligtende sex har ændret sig, er der stadig forskel på, hvad mænd og kvinder 'må.' (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Kvinder ser ned på sexlystne medsøstre

8 kommentarer
Vis kommentarer