Annonce:
Annonce:

Hun vil redde forhuden

Forhuden er for vigtig til at blive snittet af, mener ny forening

Lena Nyhus vil kæmpe mod omskæring.
Lena Nyhus vil kæmpe mod omskæring.
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Sidste år vakte det stor debat, da den danske læge Morten Frisch fremlagde forskningsresultater, der peger på, at omskårne mænd har større risiko for at have et dårlige sexliv.

Læs:

Religiøs omskæring påvirker sexlivet

Nu stifter en række danskere en ny forening, der vil kæmpe mod alle ikke-medicinsk begrundede former for omskæring af både drenge- og pigebørn

Intact Denmark holder stiftende generalforsamling i aften, hvor blandt andet ovennævnte Morten Frisch fortæller om sin forskning.

I Danmark er landt de fleste omskæringer religiøst begrundende. Forældre og trossamfund hævder, at et forbud med disse omskæringer vil krænke deres religionsfrihed, men Intact Denmark mener derimod, at 'forhudsamputation' er et overgreb på drengebørnene.

Når vi har et forbud med kvindelig omskæring, burde vi også have et mod drengeomskæring, er holdningen.

Det går frem for forhuden

Annonce:

Vi spurgte en af stifterne, Lena Nyhus, hvorfor dette er så vigtigt:

- Det handler om børn rettigheder. Vi må ikke slå dem, og vi må heller ikke skære i dem - altså med mindre forældrene synes, det er vigtigt. Og det er jo grotesk, lyder det fra Nyhus, der eksemplificerer således:

- Hvis jeg skar et stykke af huden på mine ene søns arm, vil jeg ret sikkert komme i fængsel. men der er ingen, der straffer mig, hvis jeg får skåret et stykke af hans kønsorgan af. Det mest følsomme sted overhovedet. Et sted hvor der sidder op imod 40.000 følelegemer og nervespidser og et omåde, som svarer til en 50-kronersseddel på den voksne mand, siger Lena, der med foreningen vil forsøge at få politikerne til at bevæge sig mod et forbud - ligesom vi har et forbud mod omskæring af pigebørn.

- Vi beskytter faktisk vores hunde og katte og grise bedre, end vi gør vores drengebørn. Bare se debatten om grisehaler.Annonce:

- Antallet af omskæringer af pigebørn faldt betragteligt, efter forbuddet blev indført for over ti år siden. Og vi tror, at mange forældre lettere vil kunne modstå det kulturelle og religiøse gruppepres, hvis de har et forbud og en masse videnskabelige argumenter i ryggen, siger Lena Nyhus, der oplyser, at der er en stigende bevidsthed om problematikken i mange europæiske lande - og også USA, hvor omskæring er reglen snarere end undtagelsen, og hvor der er penge i forhuden.

Intact Denmark vil forsøge at få foretræde for diverse relevante udvalg på Christiansborg og få lavet en høring der. De samarbejder blandt andet med Børnerådet og Sex&Samfund. Du kan støtte Intact Denmark på facebook - eller donere penge til foreningens arbejde

Læs:

Religiøs omskæring påvirker sexlivet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: