Annonce:
Annonce:

Humor får dit forhold til at glide bedre

Men humoren skal tilpasses partneren

Test din humor og personlighed her. (Foto: colourbox.com)
Test din humor og personlighed her. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Altid glider lidt bedre med humor. Således også i parforfoldet.

Det fremgår af et studie, der er publiceret i 'Personality and Social Psychology Bulletin.'

Her undersøgte forskerne, hvordan humor- og tilknytningsstil fungerer i parforholdet. En række par blev videofilmet, mens de forsøgte løse konflikter.

Det viste sig, at personer, der er undvigende i deres følelsesmæssige binding ( attachment avoidant), bruger mere aggresiv og mindre inddragende humor under diskussionerne. De individer, der er meget ængstelige i deres følelsesmæssige tilknytning ( attachment anxious), anvendte mere selvudslettende humor.

Det gør dit forhold langt og lykkeligt

Annonce:

Aggressiv humor blev modtaget mere negativt af partnere, der havde brug for omsorg. Inddragende humor blev generelt godt modtaget, især hvis partneren har det skidt, mens selvudslettende humor blev modtaget dårligt af partnere, der ikke har det godt. Både meget undvigende og meget ængstelige persone, reagerer dårligt, når de var modtagere af den humorstil, de selv brugte mest.

Test din personlighed i forhold til tilknytning her

Test din humorstil her

Dette kendtegner den undvigende tilknytningsstil: Hovedtrækket er et ikke særligt stort oplevet behov for nærhed og intimitet, grænsende til frygt for nærhed. Trækker sig eller afviser i konflikt eller ved oplevelse af påtrængende nærhed. Trækker sig for at slippe fri, men da det sker i angst, kommer det ofte til udtryk i afvisning, bortvendthed, fjendtlighed, kulde eller vrede.

(kilde: parterapi.info)

Dette kendtegner den ængstelige tilknytningsstil: Hovedtrækket er et stort behov for intimitet og nærhed. Når der opleves konflikt eller ser ud til konflikt, så er der angst for at miste kontakten, og man prøver at holde eller genetablere kontakte. Da det sker i angst, bliver det ofte udtrykt aggressive, som kritik eller angreb.

(kilde: parterapi.info)

Læs:

Sådan viser vi vores kærlighed

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: