Her virker sexterapi

Undersøgelse viser, at nogle kvinder har mere glæde af terapeut-hjælp end andre

Kognitiv sexterapi handler blandt andet om sansetræning og om at øge fokus på lystfyldte seksuelle tanker. (Foto: colourbox.com)
Kognitiv sexterapi handler blandt andet om sansetræning og om at øge fokus på lystfyldte seksuelle tanker. (Foto: colourbox.com)

Kvinder med ondt i sexlivet kan med fordel søge hjælp hos en kognitiv adfærdsterapeut.

Det fremgår af en amerikansk undersøgelse, publiceret i ' Arhives of Sexual Behavior', blandt andet skrevet af en sexforskningens pinger, Cindy Meston fra University of Texas.

31 kvinder deltog i det kliniskeforsøg. Før og efter et terapiforløb udfyldte de blandt andet sexspørgeskemaet Female Sexual Function Index (FSFI), der måler sexfunktioner som tilfredshed, ophidselse og orgasme.

Læs:

Se også: Sexproblemer? Prøv med terapi

Der er desværre et lille men: For kvinder, som ved terapistart rapporterede om et dårligt parforhold, virkede den kognitive adfærdterapi faktisk ikke helt. Nok forbedredes de seksuelle funktioner, men mange oplevede en stigning i den personlige utilfredshed.

Altså: Sextrapien virker. Desværre gør den kun kvinden gladere, hvis hun er i et velfungerende forhold.

Det er den kognitive adfærdsterapis mål at 'bearbejde kvinders begær-, ophidselse- og orgasme-problemer ved at hjælpe individet at genfokusere på nydelsesfyldte seksuelle stimuli og samtidig reducere hendes angst/uro omkring sex - blandt i kraft af sansetræning, eksponeringarbejde og tankemæssig omstrukturering.'

Se også: Sexpert-råd: 20 min. lir hver dag

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere