Derfor søger kvinder datingtips af bøsser

Videnskaben har set nærmere på venskabet mellem heterokvinder og homoseksuelle mænd

'Hej, min bøsseven, hvordan scorer jeg ham den lækre med mobilen?' (Foto: colourbox.com)
'Hej, min bøsseven, hvordan scorer jeg ham den lækre med mobilen?' (Foto: colourbox.com)

En kliche måske, men den lever i hvert fald i populærkulturen - kvinden, der har et venskab med en homoseksuel mand og som får datingråd af samme.

Den slags kan videnskaben ikke bare lade passere.

I to eksperimenter, der resulterede i den færdige undersøgelse publiceret i ' Evolutionary Psychology', søgte et hold psykologer at finde ud af, hvad heteroseksuelle kvinder og homoseksuelle mænd søger i hinanden.

I det første eksperiment deltog 88 heterokvinder. I et sindrigt forsøg blev de blandt andet spurgt, hvem de helst vil have datingråd af. I det andet eksperiment medvirkede 58 bøsser, der blev spurgt om det samme.

Det viste sig, at at kvinderne helst ville have råd om dating, flirt og kærlighed af bøsser end af heteroseksuelle mænd og kvinder. Heldigvis ville de homoseksuelle mæd også helst have tilsvarende tips af heteroseksuelle kvinder.

Læs:

Se også: Det kan du lære af bøsseporno

Forskerne antager, at kvinder ikke stoler på råd fra heteromænd, fordi disse kan have en anden agenda (læs. vil i bukserne på dem).

Det vil bøsser ikke, og derfor antager kvinder altså, at de komme med relevante råd og støtte, som ikke er farvet af konkurrence eller seksuel tiltrækning.

Psykologerne mener, at deres eksperiment er det første, der påviser det emotionelle bånd mellem bøsser og heterokvinde, som så er baseret på fraværet af parringsmotiver.

Læs:

Se også: Homofober er selv bøsser

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere