Hun er rejsende i orgasmer

Orgasmic meditation: Et kvarters træning om dagen gør dig til et nyt og bedre menneske, ifølge 38-årige Justine Dawson

- OM giver dig noget unikt, så selv om det virkelig forbedrer dit sexliv, er det en selvstændig øvelse, siger Justine Dawson, der lige har været i København.
- OM giver dig noget unikt, så selv om det virkelig forbedrer dit sexliv, er det en selvstændig øvelse, siger Justine Dawson, der lige har været i København.

- Jeg OM'er hver dag - mindst en gang om dagen!

Det siger den 38-årige canadier, Justine Dawson, der er i landet for at udbrede budskadet om Orgasmic Meditation - eller OM, som udøverne omtaler. Og som udtalelsen peger på, er det så indarbejdet i Dawson, at orgasmic meditation også er et verbum.

Så hvad gør man så, når man om'er?

Det søger ekstrabladet.dk svar på, da vi møder hende på en københavnsk cafe.

Læs:

Yoga godt for dit sexliv

Pusher
I seks år har den kønne Dawson arbejdet sammen med Nicole Daedone, der har grundlagt bevægelsen Onetaste.us. En organisation som er vokset betragteligt, efter Daedone for to år siden udgav bogen 'Slow Sex', der handler om orgasme-mediation.

Onetaste.us har flere end 20 fuldtidsansatte verden over og nu altså et europæisk center i London, hvorfra Justine turer rundt i Europa.

Så Justine Dawson er en moderne pendant til forne tiders bibelsælger. I stedet for Biblen, Gud og sjælefrelse pusher hun 'Slow Sex', Orgasmic Meditation og, nåja, sjælefrelse.

Det er planen, at hun i løbet af de nærmeste måneder skal holde flere foredrag og håndfaste workshops i OM - hvorpå lederen Nicole Daedone ankommer og holder en af sine berømte optrædener.

Teknikken
På de håndfaste kurser viser Dawson teknikken med en anden kvinde, hvorpå deltagerne selv skal prøve på sig selv og hinanden.

Kvinde - boost din sex appeal

Og OM er helt enkelt, ifølge Dawson:

- Den blidest mulige mikro-berøring af klitoris - på et helt specifik punkt på klitoris, der svarer til klokken 13, det vil sige øverst til venstre. Og det gør man så i et kvarter. Ikke mere, ikke mindre.

- Det handler om fokus. Er det for kort tid, når man ikke at mærke efter, og hvis det er for lang tid, begynder tankerne at flagre. Kvinden - og manden der evt. er fingerfører - vil mærke, at det er som at tænde en kontakt. Seksuel energi bliver bygget op, og hele kroppens sanseapparat aktiveres, når man træder ind i den orgasmiske meditationsverden, siger Dawson.

Orgasme bliver i denne sammehæng brugt i den meget kvindelige version: Som bølger og plateauer, snarere end den maskuline med begyndelse, stejl stigning og eksplosiv afslutning.

For alle
Hvem vil have godt af at lære OM?

- Alle kan have godt af at lære det. OM er ikke så meget en problemløsende teknik, selv om kvinder der ikke kan få orgasme, sagtens kan drage fordel af OM. Det handler om at om gøre livet rigere, dybere og mere, nåja, levende. Mænd, der vil lære, hvordan kvinder fungere, kan udvide deres repertoire, siger Dawson, der oplyser, at der findes et tilsvarende OM-punkt på mandens penis - ved penisstrengen.

Få bedre sex med meditation

Især moderne kvinder, som har styr på alle aspekter af tilværelsen, job, penge og uddannelse, men som mangler noget i den seksuelle afdeling, vil ved hjælp af OM kunne give slip på kontrol og lære at nyde. Også par kan genfinde gnisten med OM.

Forspil
Så OM er et slags forspil?

- Faktisk er OM og sex to forskellige ting. Så vi prøver at fortælle kursister, at de ikke skal blande dem sammen. OM giver dig noget unikt, så selv om det virkelig forbedrer dit sexliv, er det en selvstændig øvelse. De fleste træner OM - fuldstændig som at meditere hver morgen fx - og så går de i gang med deres dag. Og ja, nogle bruger det måske før sex - men det er stadig klart separate handlinger, forklarer Justine Dawson, som gerne vil understrege, at OM ikke er tantra i anden indpakning.

Tantrasex reddede vores forhold

- For det første er den der spirituelle indpakning i tantra ikke en del af OM. OM er helt enkelt. Her er ikke noget mål, ingen dyb øjenkontakt, ingen visualisering - intet andet end at mærke kærtegn. Den enkelhed gør det muligt at opnå den orgasmiske tilstand. Det kræver ikke, at du skal 'tro' på for at dyrke OM - du skal bare være villig til at prøve det og mærke, hvad der sker i din krop.

TV: Mød en ægte sexguru

Næste foredrag/wokshop er 15/16 februar. Læs mere her