Annonce:
Annonce:

Sådan påvirker Hollywoodsex teenagere

Filmsex får oplevelseshungrende teens til at sexdebutere tidligere, hævder ny undersøgelse

Unge amerikanere kan ikke tåle at se Hollywood-sex - som her i 'American Pie 2' - for så begynder de bare at dyrke sex...
Unge amerikanere kan ikke tåle at se Hollywood-sex - som her i 'American Pie 2' - for så begynder de bare at dyrke sex...
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Desværre må man ikke lave eksperimenter med mindreårige, for så kunne vi måske en gang for alle finde ud af, hvordan og hvor meget mediesex påvirker unge mennesker.

Nu er der nemlig igen lavet en statistisk baseret undersøgelse, publiceret i 'Psychological Science', om (amerikanske) teenageres sexadfærd og deres medieforbrug.

Læs:

Tv-sex sundt for unges sexliv

Helst præcist er det koblingen mellem sex i amerikanske blockbusters og en gruppe teenageres kondombrug, antal sexpartnere samt alder for sexdebut.

Forskerne identificerede 684 topsælgende film fra 1998 til 2004, hvorpå de kodede dem for seksuelt indhold. Samtidig blev 1228 drenge og pigers (mellem 12 og 14 år gamle) forbrug af disse film gennem en periode på seks år kortlagt, ligesom deres seksuelle adfærd blev undersøgt.

Læs:

Sjove serier måske skyld i sexdebut

Annonce:

- Teenagere, der var eksponeret for meget seksuelt indhold i filmene, begyndte af have sex tidligere, har flere partnere og bruger mindre sandsynligt kondom ved uforpligtende sex, siger lederen af undersøgelsen Ross O’Hara.

Det personligstræk, der kaldes sensation-seeking eller oplevelsessøgende (en tendens til at opsøge sensorisk behag/tilfredsstilllelse gennem nye intense oplevelser) giver en del af forklaringen på denne tilsyneladende sammenhæng, idet teenagere generelt har en tendens til at være oplevelsessøgende.

Men ifølge forskerne påvirker filmsexen de unge så meget, at deres oplevelsesøgende adfærd forstærkes og fortsætter op i 20'erne.

Læs:

Mediesex ikke skyld i sexdebut

O'Hara mener også, at disse film indholder sexuel scripts - drejebøger for seksuel adfærd - som disse unge i høj grad gør brug af. Ifølge forskerne får 57 procent af de amerikanske unge får deres seksuelle oplysning via medierne - og de skelner, ifølge O'Hara - ikke mellem filmene, og hvad de oplever i deres virkelighed.

Annonce:

O'Hara og co. indrømmer dog, at de ikke har bevist en direkte kausal effekt fra film til seksuel adfærd. Ikke desto mindre tøver han ikke med at anbefale forældre at holde ungerne fra film med seksuelt indhold.

Skolernes seksualundervisning i USA af en helt anden og mindre omfattende karakter end i Danmark. Blandt andet prækes der ofte afholdenhed på uddannelsesinstitutionerne.

Læs:

Ikke noget problem med porno

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: