Annonce:
Annonce:

Hormoner holder gifte mænd på måtten

Kærlighedshormonet oxytocin sørger for, at mænd holder afstand til attraktive kvinder

Ocytocin er naturens kærlighedslim. Det sørger for, at parret føler samhørighed OG at manden holder sig fra attraktive kvinder - som hende her.
Ocytocin er naturens kærlighedslim. Det sørger for, at parret føler samhørighed OG at manden holder sig fra attraktive kvinder - som hende her.
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Giv ham et kram (eller knald), før han tager til julefrokost, for så er hans oxytocin-niveau boostet - og han vil derfor holde sig ekstra langt fra flotte kvinder.

Det kunne være sexforskernes råd til kvinder i den kommende juletid i kølvandet på ny undersøgelse, publiceret i tidskriftet 'Journal of Neuroscience'.

Her fremgår det nemlig, at et skud oxytocin får mænd i parforhold til at holde afstand til attraktive kvinder, ifølge livescience.com.

Oxytocin kaldes populært kærlighedshormonet, fordi det er en aktiv kemisk medspiller ved pardannelse i både dyreriget og blandt mennesker. Det udskilles ved kys, kram og sex, og det spiller også en rolle for samhørigheden mellem moder og barn.

SE

TV: Kram dig til mere sex

Det nye er altså, at hormonet nok binder elskende sammen, men samtidig gør det dem mistroiske over for mulige trusler for forholdet. I hvert fald for mænds vedkommende.

Annonce:

Næsespray
Fordi hormonet fungerer forskelligt alt efter social kontekst, ville de tyske forskere se, om mænd i parforhold reagerer anderledes på et skud oxytocin end singler.

86 heteroseksuelle mænd deltog. En gruppe fik et næsespray med oxytocin, den anden placebo.

Så skulle man se, hvordan mændene reagerede, når de kom i nærheden af fremmede, indbydende kvinder.

I et eksperiment blev de antastet af en kvinde. Mændene skulle angive, hvornår kvinden kom for tæt på, og herved viste mændene deres intimsfære.

Efterspil skal hindre utroskab

I et andet eksperiment, hvor de sad med et joystick og en computerskærm og så på behagelige fotos (smukke landskaber og ditto kvinder) og frastødende billeder (lemlæstede lemmer).

Når billedet var dejligt, skulle de trække joystikket mod dem selv, når det var ubehageligt, skulle de skubbe det fra sig.

I begge eksperimenter fremgik det, at mændenes parforholdsstatus betød noget for deres reaktioner.

Kærlighed er et spørgsmål om kemi

Annonce:

Mænd, der havde fået oxytocin og som havde en partner, havde en større intimsfære (70 til 75 cm) end de andre mænd (50 til 60 cm).

Mænd i parforhold, der havde fået oxytocin, reagerede også langsomt på fotos af de smukke kvinder.

Med andre ord: Oxytocin sørger for at holde mænd på måtten. Og mon ikke det virker på samme måde på kvinder...

Sandheden om sexhormonet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: