Kvindesex for milliarder

Pengemaskine: Kvinders sexproblemer stærkt overdrevne, fremgår det af kontroversiel dokumentarfilm

Igen og igen lyder det i medierne: Mange kvinder - helt op mod en tredjedel - lider af seksuelle dysfunktioner, såsom nedsat lyst og problemer med at få orgasme.

Men rygterne om de kvindelige sexproblemer kan være stærkt overvurderede. Det hævder instruktøren bag den kontroversielle dokumentarfilm ’Orgasm Inc., der ifølge udenlandske medier er både sjov og skræmmende.

I de fem år Liz Canner brugte på research til filmen, der handler om medicinalindustriens jagt på et Viagra til kvinder, stødte hun på chokerende kendsgerninger.

Læs: Pop en pille og smid dine hæmninger

Med i maskinrummet
Canner kom med i maskinrummet på et af disse firmaer, Vivus, som forsøger at udvikle orgasmepillen. Men hun opdagede, at deres førsteprioritet var at sælge ideen om, at kvinder overhovedet lider af seksuelle dysfunktioner.

- Det gik op for mig, at medicinalindustrien ikke kun beskæftiger sig med at udvikle medicin, men også med at opfinde sygdomme, siger Liz Canner, ifølge fox5sandiego.com.

Pillefabrikanterne kan kun få myndighedernes godkendelse, hvis den sygdom, produktet er rettet mod, er en anerkendt lidelse. Men hvis de bliver godkendt, kan der være milliarder at hente - måske i samme astronomiske højder som potensfremmende midler har givet industrien.

Og hun fandt ud af, at næsten alle de læger, der arbejdede med seksuel dysfunktion hos kvinder, nød godt af medicinalfirmaernes tilskud til deres research.

Ifølge Liz Canner har 18 ud af de 19 læger, som har opfundet terminologien omkring ’Female Sexual Dysfunction,' bånd til 22 forskellige medicinalfirmaer.

Læs: Gør minusdage til sexdage

Fred og ro
Ifølge den amerikanske sexterapeut Dr Patti Britton er det ikke en orgasmepille, kvinder har behov for: De har brug for fred og ro:

- 90 procent af de kvinder, jeg har i min praksis, er udmattede og fraværende. Sex kræver, at man sætter tempoet ned, slapper af og bliver nærværende. Jeg tror ikke, en pille kan fremkalde orgasme i en kvinde med mindre hun er med i det - i hovedet, følelserne og kroppen.

Hvad synes du? Er det en feministisk konspirationsteori, eller er kvinders ulyst virkelig pillekrævende?

Læs dansk artikel om Liz Canner og Orgasm Inc her

Læs grundig artikel på The Guardian her